Antena Meniu Search
x

Specialiştii anunţă că abia în 2025 vom avea metrou la Otopeni

Metroul spre Otopeni ar putea fi gata cel mai devreme în 2025, spun specialiştii. Ei îl contrazic cu exemple concrete pe ministrul Transporturilor.

Vezi și

Metroul spre Otopeni ar putea fi gata cel mai devreme în 2025, spun specialiştii. Ei îl contrazic cu exemple concrete pe ministrul Transporturilor, care încă mai crede că vom circula pe noua linie în doi ani. Drept dovadă stă magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei, o lucrate similară, începută din 2011 şi care nu e gata nici acum.

Bucureştenii ar fi trebuit să circule cu metroul în Drumul Taberei în vara acestui an. Însă termenul a fost din nou amânat pentru începutul lui 2019, conform unor surse din Metrorex. În subteran lucrările sunt aproape finalizate. Însă, la suprafaţă lucrurile se mişcă mai greu. Câteva utilaje şi o mână de muncitori sunt acum pe şantiere.  

În 3 ani pe magistrala 5 de metrou Drumul Taberei ar fi trebuit să se circule. Iată că au trecut 7 ani şi încă se mai lucrează. Nu va fi deschisă circulaţia pe această magistrală nici în 2018. Aceeaşi soartă ar putea s-o aibă şi magistrala 6, spun specialiştii. Ar fi o minune ca lucrările să fie gata în 2 ani.

De exemplu, lucrările pentru metroul Drumul Taberei, care are în total 10 staţii, au început în 2011 şi nu sunt gata nici astăzi. Acum, autorităţile promit că vor reuşi să termine în 2020 magistrala spre Otopeni, care va avea 12 staţii. Noua linie de metrou va porni de la staţia 1 Mai şi va ajunge la aeroportul Henri Coandă. Va avea 14 kilometri şi va costa 1,4 milioane de euro. Ca să ajungi din centru la aeroport, va trebui să schimbi metroul de trei ori.

Dar autorităţile încă nu ştiu de unde vor lua diferenţa de peste un miliard de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Specialiştii anunţă că abia în 2025 vom avea metrou la Otopeni