Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Platesti somon, mananci pangasius! Milioane de pesti din intreaga lume sunt etichetati gresit, intentionat!

Platesti una si cumperi alta. Semnalul de alarma este tras de americani care spun ca multe dintre produsele de peste vandute pe toate pietele sunt etichetate gresit.

de Redactia Observator

la 03.04.2013 , 20:26

Victoria Vasilache a renuntat demult la carnea rosie. Mananca doar peste. Si nu orice fel de peste. Cumpara somn, crap si somon. Iar calitatea se plateste. Kilogramul de somon se vinde cu aproape 50 de lei, iar somnul costa 43 de lei. Spre deosebire de Pangasius, care nu depasete 20 de lei kilogramul.

Problema etichetarii gresite a pestelui este prezenta si in Germania. Puternic lovita de criza financiara, industria pestelui eticheteaza produsele cele mai ieftine, drept specii superioare pentru a le vinde la suprapret.

In Statele Unite, cifrele sunt si mai ingrijoratoare. O treime din produsele de peste este fals eticehtata, potrivit unui studiu. Autoritatile de la Bucuresti ne linistesc. Astfel de neregului nu s-au depistat pana acum in magazinele din tara noastra. “In Romania, in toate controalele pe care le-am facut in magazinele acreditate de stat nu s-au gasit astfel de situatii”, a declarat Vladimir Manastireanu, presedintele interimar ANSVSA.

Vezi și

Specialistii le recomanda insa cumparatorilor sa fie atenti cand aleg pestele pentru consum. Industria globala a pestelui este evaluata la sute de miliarde de dolari anual si este in continua crestere, sunt de parere expertii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Platesti somon, mananci pangasius! Milioane de pesti din intreaga lume sunt etichetati gresit, intentionat!