Antena Meniu Search
x

Video Zeci de hectare cu culturi au fost făcute praf de grindină în Vrancea. Rachetele antigrindină, lansate după ce ploaia a trecut

Zeci de hectare de viţă de vie, livezi, şi culturi de floarea soarelui au fost făcute praf de grindină în comuna Tifeşti. 

de Adrian Obreja

la 22.07.2021, 14:16

Vezi și

Ironia este că localitatea este la doar câţiva kilometri distanţă de centrul de lansare pentru rachetele anti-grindină. Numai că, în cazul ultimei ploi cu gheaţă, acestea au fost lansate prea târziu şi au "spart" norii de la finalul vijeliei, când peste 60% din culturi erau distruse deja. 

Rachetele antigrindină au fost lansate la finalul ploii. S-a intamplat marţi seară în Vrancea, în comuna Tifeşti, atunci cand a plouat cu bucăţi mari de gheaţă. Ploaia a durat o ora, iar prima rachetă a plecat spre cer la finalul ploii, dupa ce culturile de vie, livezile si floarea sorelui, erau deja distruse. Motivul este unul simplu, dar in acelasi timp incredibil.

Cei de la centrul de lansare au primit instiintare de la aviaţia civilă să nu lanseze nimic intr-un interval de o ora si jumate, din cauza ca pe acolo urmau sa treaca mai multe avioane. Zeci de hectare de vie, livezi, flaorea soarelui au fost afectate de grindina de marţi după amiază, in Vrancea, in comuna Tifeşti, deşi centrul de lansare rachete antigrindină este "peste drum", adică la Panciu. Primarul din Tifeşti spune că 60 % din culturi sunt distruse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Zeci de hectare cu culturi au fost făcute praf de grindină în Vrancea. Rachetele antigrindină, lansate după ce ploaia a trecut