Antena Meniu Search
x

Polițiștii români ar urma să fie dotați cu 12.000 de camere video asemănătoare celor folosite în Marea Britanie

După ce cazurile de ultraj s-au înmulțit, Ministerul de Interne cumpără camere speciale pe care poliţiştii le vor purta pe uniformă şi vor înregistra fiecare mişcare. 

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 10.07.2020, 22:34

Vezi și
  • Autoritățile ar urma să cheltuie 18 milioane de lei pentru achiziționarea celor 12.000 de camere video.

Unii poliţişti au avut şi până acum camere, însă acestea au fost fie primite sub forma unor donaţii de la sindicate, fie au fost folosite doar pentru testare. Astfel, niciun cadru surprins de astfel de camere nu a fost folosit până acum în instanţă.

Există şi veşti bune, contractul pentru achiziţia a 12.000 de astfel de dispozitive a fost semnat de către Inspectoratul General al Poliției Române, care a cheltuit pentru ele în jur de 18.000.000 de lei. 

Poliţiştii le vor purta asupra lor doar în timp ce poartă uniforma aşadar, asemenea armamentului, ele vor fi primite la intrarea în serviciu şi predate la finalul programului.

Vorbim despre acelaşi model de camere de corp folosite şi în Marea Britanie. Imaginile surprinse de acestea se vor descărca într-un sistem central în momentul în care agentul ajunge înapoi la bază. 

Conform legii existente în prezent, imaginile vor putea fi accesate doar în cazul unui proces.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Polițiștii români ar urma să fie dotați cu 12.000 de camere video asemănătoare celor folosite în Marea Britanie