Antena Meniu Search
x

Video Polițiștii ar putea renunța la amenzi și verificarea persoanelor carantinate, din cauza înghețării salariilor

Necazurile poliţiştilor, bucuria celor care nu respectă legea! Poliţiştii din mai multe sindicate au anunţat că protestează faţă de îngheţarea salariilor. Nu vor mai da amenzi pentru multe contravenţii, inclusiv pentru purtatea măştilor. Vor da în schimb doar avertismente. Nu vor mai verifica nici persoanele în carantină sau izolare.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 08.01.2021, 21:00

Vezi și
  • Sunt abateri pe care, în semn de protest, mii de poliţişti ar urma să le treacă mai uşor cu vederea începând de luni

Patru sindicate au anunţat că membrii vor sista progresiv activităţi, în semn de nemulţumire faţă de îngheţarea salariilor. Iar înlocuirea amenzilor cu avertismente este doar primul pas.

Cosmin Andreica, lider sindicat Europol: Poliţiştii după ce vor ieşi din serviciu nu vor mai interveni de acasă şi nu în ultimul rând vor refuza să mai efectueze activităţile pe care nu le au în fişa postului, şi aici vorbim despre verificarea izolaţilor la domiciliu, despre comunicarea deciziilor de carantinare izolare.

Iar dacă nu se ajunge la un consens, sindicatele anunţă că poliţiştii vor mai interveni doar la urgenţe. Mai mult, tot în semn de protest, agenţii vor face toate verificările cu mai multă atenţie. Aşa că vom petrece mai mult timp opriţi în trafic la un control de rutină şi vom fi întrebaţi şi de trusa de prim ajutor sau de triunghiurile reflectorizante.

Totuşi, nu vom putea încălca nestingheriţi legea. În ciuda protestului trebuie să ştim că, dacă alegem, spre exemplu, să nu purtăm mască pe stradă, există în continuare şansa să ne întâlnim cu un poliţist local sau cu un poliţist care nu participă la protest şi ne putem alege legitimaţi şi cu o amendă.

Nu toate sindicatele s-au înţeles între ele

Iulian Surugiu, lider sindical SNAP: Atât timp cât am vorbit cu ministrul de Interne, cu omul ăsta nou care a venit, şi am stabilit că ducem dialogul la capăt consider că la momentul ăsta suntem într-un dialog.

Experţii îi avertizează pe poliţişti: protestul este ilegal. 

Adrian Cuculis, avocat: Indiferent de situație, dacă ei în mod normal ar fi aplicat o amendă acolo și acum doar pe simpla varianta a faptului că vorbim despre un protest pe care vor să îl organizeze prin aplicarea de avertismente, aceste elemente constitutive ale infracțiunii de abuz în serviciu nu doar că sunt sancționați din punct de vedere penal ci și din punct de vedere disciplinar, ar putea să fie chiar destituiti.

Oficial, poliţia dă asigurări că agenţii rămân la datorie şi vor aplica în continuare sancţiuni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Polițiștii ar putea renunța la amenzi și verificarea persoanelor carantinate, din cauza înghețării salariilor