Antena Meniu Search
x

Video "Pomana porcului", concursul culinar care a adus la un loc 20 de echipe de bucătari din Sălaj. Au concurat cu specialităţi învăţate din moşi strămoşi

În localitatea Sărmăşag din judeţul Sălaj localnicii s-au întrecut în preparate tradiţionale din carne de porc. Cele 20 de echipe care au venit din toate zonele judeţului au concurat cu specialităţi învăţate din moşi strămoşi. Acesta a fost şi scopul concursului - păstrarea şi transmiterea acestor tradiţii culinare următoarelor generaţii. 

de Redactia Observator

la 25.02.2023, 11:07

Vezi și

Cârnaţi, caltaboşi, muşchiuleţ afumat, pălincă şi voie bună -  acestea au fost ingredientele de bază în organizarea concursului culinar intitulat „Pomana porcului“.

Dombi Attila - primar: Evenimentul se referă la păstrarea tradiţiilor, deoarece încetul cu încetul dispar tradiţiile din zilele noastre şi încercăm să facem ca cele 20 de echipe care participă la acest eveniment să facă mâncăruri tradiţionale învăţate de la bunicii şi străbunicii noştri şi să putem duce mai departe copiilor şi nepoţilor noştri.

20 de echipe de oameni pasionaţi de bucătăria tradiţională s-au întrecut în tot felul de preparate, care mai de care mai gustoase. 

Pofticioşii au putut veni şi gusta din preparate şi au plecat acasă cu sacoşele pline. Centrul atenţiei a fost o echipă din Crasna care a realizat un cârnaţ lung de 100 de metri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » "Pomana porcului", concursul culinar care a adus la un loc 20 de echipe de bucătari din Sălaj. Au concurat cu specialităţi învăţate din moşi strămoşi