Antena Meniu Search
x

Povestea tristă a Biancăi, o elevă din Iaşi obligată să meargă pe jos zilnic 26 de kilometri pentru că nu are bani de abonament: "E greu, dar nu am ce să fac"

O elevă din Iași merge 26 de kilometri pe jos la școală, de aproape un an pentru a-și termina studiile pentru că familia nu își permite să plătească abonamentul de transport, scrie BZI. Adolescenta se teme să urce în mașini străine.

de Redactia Observator

la 28.01.2022, 20:59

Povestea tristă a Biancăi, o elevă din Iaşi obligată să meargă pe jos zilnic 26 de kilometri pentru că nu are bani de abonament: "E greu, dar nu am ce să fac"
- Captură YouTube

De aproape un an, Bianca Michiu, elevă din Iași, face sacrificii enorme pentru a ajunge la școală. Are 16 ani și merge pe jos câte 26 de kilometri deoarece nu își permite să plătească abonamentul de transport. Adolescenta se teme să urce în mașini străine.

Bianca locuiește în comuna Șipote din județul Iași, alături de mama ei, grav bolnavă, și tatăl său, Sebastian Michiu, singurul care muncește și mai aduce un ban în casă. Este elevă în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic Vlădeni, la Profilul Textile, iubește foarte mult ceea ce face și își dorește să își termine studiile pentru a avea un viitor bun, însă situația financiară o împiedică.

Bianca Michiu face eforturi enorme să ajungă la liceu: merge pe jos câte 13 kilometri pentru a ajunge la timp la ore. Doar în ultima lună a mers pe jos de patru ori, dus-întors.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Nu se întâmplă tot timpul să merg pe jos, decât când nu am bani de autobuz. Un bilet costă 10 lei dus și 10 lei întors, iar când nu am bani, nu am ce să fac, merg pe jos. E greu, e frig, mi-e foarte frică, mai ales seara, când mă întorc. Când plec e mai bine, merg ușor pe marginea asfaltului, dar când ajung lângă lacul de la Hălceni, bate vântul foarte tare. De acasă și până la liceu, fac o oră. Mi-e foarte frică seara să mă întorc", a declarat Bianca pentru BZI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » Povestea tristă a Biancăi, o elevă din Iaşi obligată să meargă pe jos zilnic 26 de kilometri pentru că nu are bani de abonament: "E greu, dar nu am ce să fac"