Antena Meniu Search
x

Premieră în învăţământul românesc! 3 elevi din aceeași clasă, admiși la Universitatea Oxford din Marea Britanie

Trei elevi de la Colegiul "Ienăchiţă Văcărescu" din Târgovişte, din aceeaşi clasă, vor merge să facă studiile la una dintre cele mai vechi şi mai bune universităţi din lume, Universitatea Oxford din Marea Britanie.

Vezi și

Premieră spectaculoasă în învăţământul românesc! Trei elevi de la Colegiul "Ienăchiţă Văcărescu" din Târgovişte, din aceeaşi clasă, vor merge să facă studiile la una dintre cele mai vechi şi mai bune universităţi din lume, Universitatea Oxford din Marea Britanie. Sunt doi băieţi şi o fată, fiecare cu materia lui preferată. La inverviurile pe care le-au avut cu profesorii din Oxford, i-au dat pe toţi pe spate. 

Când sunt doi, prestigiul unui liceu creşte. Dar când sunt trei, colegi în aceeaşi clasă, e deja mândrie naţională. Toţi trei elevi despre care vorbim au fost admişi la Oxford.

Oxford înseamnă şansa de a avea o educaţie la nivel universitar foarte bună, de a lucra cu oameni pasionaţi de informatică, oameni foarte buni în acest domeniu.

Sunt copii care au visat departe. Şi care n-au lăsat cartea din mână. Au avut încredere în ei şi au reuşit. Primul lucru pe care l-a făcut Marilena când a aflat că va merge la Oxford a fost să-şi îmbrăţişeze mama, apoi să îşi sune tatăl. Cuvântul cheie cred că este "pasiune", care trebuie dublată de dorinţă, de dorinţă de muncă. Toţi trei elevii sunt olimpici. Şi se aşteptau, cumva, că o să-i convingă pe cei de la Oxford cât sunt de buni. Lui Claudiu, de pildă, i-au fost testate noţiunile de chimie. Niciun alt elev de la Colegiul "Ienăchiţă Văcărescu" din Târgovişte n-a mai fost admis, până acum, la Oxford. Când au aflat că dintr-odată sunt trei, profesorilor le-a venit să chiuie de bucurie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Premieră în învăţământul românesc! 3 elevi din aceeași clasă, admiși la Universitatea Oxford din Marea Britanie