Antena Meniu Search
x

Prima reacție a tinerei suspectate de propagandă teroristă: „E o prostie! Ce au găsit? Bombe pe sub pat?” (Video)

Femeia de 33 de ani din Nădlac, suspectată că a accesat materiale de propagandă radicală islamistă cu intenția de a săvârși un act de terorism, susține că i se face o nedreptate și că tot ce voia era să învețe limba arabă.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 14.05.2020, 16:53

Tânără de 33 de ani suspectată de propagandă teroristă
Tânără de 33 de ani suspectată de propagandă teroristă - DIICOT/ Pressalert.ro
  • Femeia susține că i se face o nedreptate și că tot ce voia era să învețe limba arabă.
  • DIICOT: Suspecta făcuse sesiuni de pregătire contrainformativă.

Tânăra a fost ridicată de procurorii DIICOT, care o acuză că și-ar fi exprimat susținerea pentru organizații teroriste din Orientul Mijlociu, arătându-și totodată disponibilitatea de a lupta de partea fundamentaliștilor islamici.

În schimb, ea se apără și spune că nu are legături cu rețele teroriste, ci că doar încercă să învețe limba arabă.

"Pe o nedreptate, m-au ridicat de handicapați. N-am vrut să zic asta. Aici e vorba de o prostie de-a lor, nu de-a mea. Trei telefoane mi-au stricat degeaba și fără dovezi, fără nimic. Vreau să văd ce au găsit în casă. Mitraliere pe pereți? Bombe pe sub pat? Ce să comentez? Eu nu am nicio idee despre asta. Ce are dacă înveți o limbă străină, faci un lucru grav? Eu nu cred asta. Dacă îmi place limba arabă, care e problema?”, a spus tânăra, pentru Pressalert.ro.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

DIICOT: Suspecta făcuse sesiuni de pregătire contrainformativă

Femeia este suspectată că a accesat în mod repetat materiale de propagandă teroristă, precum şi că deține astfel de materiale, în scopul însușirii ideologiei teroriste.

Potrivit procurorilor, suspecta a cunoscut din 2019 un „proces treptat de radicalizare, prin intermediul contactelor stabilite în mediul virtual cu diferiți susținători ai unei organizații teroriste din Orientul Mijlociu”.

"La data de 14.05.2020, procurori Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofițeri de politie judiciară din cadrul B.C.C.O. Timișoara au efectuat un număr de 2 percheziții domiciliare, pe raza județului Arad, la locuințele unei persoane de sex feminin suspectată de săvârșirea infracțiunilor de accesarea în mod repetat de materiale de propagandă teroristă, prin intermediul sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicații electronice, precum şi deținerea de astfel de materiale, în scopul însușirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare și promovarea unui mesaj prin propagandă săvârșită prin orice mijloace, în public, cu intenția de a instiga la săvârșirea unui act de terorism", se arată în comunicatul procurorilor.

Ar fi vrut să ajute la venirea unor teroriști în România

"În acest context, suspecta a accesat în mod repetat materiale de propagandă teroristă, în scopul însușirii ideologiei teroriste, ca parte a procesului de radicalizare şi a promovat în mediul virtual, în mod repetat şi cu frecvență ridicată, mesaje de propagandă a ideilor şi conceptelor radical islamiste, specifice organizațiilor teroriste musulmane, folosind în acest scop diferite aplicaţii de mesagerie şi, de asemenea, prin intermediul sistemelor informatice şi a mijloacelor de comunicare electronică proprii", transmite DIICOT.

Utiliza până la 21 de adrese de email în același timp, precum și mai multe telefoane și cartele reîncărcabile.

"De asemenea, la indicaţiile colaboratorilor străini, suspecta a recepţionat şi a început să folosească şi o serie de aplicaţii de tip VPN, al căror scop este criptarea comunicaţiilor dintre părţi. Totodată, suspecta şi-a arătat disponibilitatea de a facilita venirea în România a unora dintre cetățenii străini cu care se află în legătură şi există suspiciunea că a început să recepționeze diferite sume de bani de la colaboratorii săi", transmit procurorii.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Prima reacție a tinerei suspectate de propagandă teroristă: „E o prostie! Ce au găsit? Bombe pe sub pat?” (Video)