Antena Meniu Search
x

Microregiunea Ţara Făgăraşului, o zonă cu potențial turistic uriaș. Zeci de primari și-au unit forțele pentru a atrage investiții

Zeci de primari din două judeţe şi-au unit forţele şi au creat Microregiunea Ţara Făgăraşului. Împreună, vor să ridice în Braşov şi Sibiu hoteluri, pensiuni şi noi pârtii de schi. Dar şi să construiască un drum de mare viteză, care să străbată zona unică în Europa.

de Redactia Observator

la 01.03.2019, 21:55

Vezi și

Zeci de primari din două judeţe şi-au unit forţele şi au creat Microregiunea Ţara Făgăraşului. Împreună, vor să ridice în Braşov şi Sibiu hoteluri, pensiuni şi noi pârtii de schi. Dar şi să construiască un drum de mare viteză, care să străbată zona unică în Europa. Două miliarde şi jumătate de euro va costa totul, iar edilii vor să acceseze fonduri de de la Uniunea Europeană. Au însă nevoie de acordul Guvernului.

Drumul expres a fost pus pe hârtie de 33 de primari din Sibiu şi Braşov. Şoseaua va avea 60 de kilometri, va porni din localitatea Mândra şi va străbate văile, până în comuna Şelimbăr. Drumul a fost inclus şi în Master Planul de Transport, însă Guvernul nu a alocat până acum niciun ban pentru el, chiar dacă zona are un potenţial turistic uriaş.

O zonă de o frumuseţe sălbatică unică în Europa, care are acum şi un nume: Microregiunea Ţara Făgăraşului. Şi care este împânzită de atracţii. O casă de oaspeţi este fosta şcoală săsească din vecinătatea Bisericii Fortificate. A fost ridicată în 1910 şi restaurată în urmă cu câţiva ani de un neamţ.

Turiştii care vin aici sunt fascinaţi de bucatele tradiţionale ale zonei.

Localnicii din Ţara Făgăraşului recunosc că zona are nevoie de dezvoltare ca de aer. Toate investiţiile se ridică la două miliarde şi jumătate de euro. Numai drumul expres va costa aproape 60 de milioane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Microregiunea Ţara Făgăraşului, o zonă cu potențial turistic uriaș. Zeci de primari și-au unit forțele pentru a atrage investiții