Antena Meniu Search
x

Mai multe primării din țară nu mai au bani să plătească salariile angajaților

Din ce în ce mai multe primării din România au rămas fără bani, la maniera că nu mai au cu ce să-şi plătească angajaţii de câteva luni.

Vezi și

Din ce în ce mai multe primării din România au rămas fără bani, la maniera că nu mai au cu ce să-şi plătească angajaţii de câteva luni. Iar acum cei din Consiliile Judeţene se străduiesc să găsească soluţii de natură să umple bugetele locale, măcar la limita subzistenţei.

Pentru funcţionarii primăriei din comuna Stănești, judeţul Gorj, viitorul nu sună prea bine. Ca să nu fie pus lacătul pe uşă, oamenii au adus de acasă consumabile.

Eu am venit săptămâna trecută cu două topuri de coli pentru că e perioada în care, lucrând la asistenţa socială, mai sunt anchete sociale şi pentru bani de liceu trebuie ajutaţi copiii, spune o angajată a primăriei.

Problema în localitate nu e neapărat mărirea salariilor. E drept, acum trebuie daţi mai mulţi bani în condiţiile în care încasările sunt aceleaşi, doar că situaţia de criză a pornit de la un contract mai vechi.

Pe acelaşi subiect

Ştefan Blideanu, primar Stăneşti:

Deocamdată funcţionăm. Astăzi am reuşit să achităm salariile pe luna iulie. Am deblocat sumele de la finanţe, am plătit din datorie între timp. Acum este doamna contabilă acolo şi să vedem ce ne mai rămâne după ce plătim salariile pentru arierate şi facturi, că avem multe facturi de achitat.

Probleme cu salariile sunt şi la o primărie din judeţul Alba.  Pentru luna august, funcţionarii de aici au fost plătiţi din bani împrumutaţi de la şcoala din localitate.

Comuna are mai puţin de 300 de locuitori, iar pentru cei 8 angajaţi ai primăriei, inclusiv primarul - doar din taxele strânse de la oameni - ar trebui să se plătească aproximativ 30.000 de lei pe lună. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Mai multe primării din țară nu mai au bani să plătească salariile angajaților