Antena Meniu Search
x

Situaţie incredibilă la Satu Mare. O secretară de primărie a primit salariu mai mare decât cel al preşedintelui României

Fosta secretară a unei primării din judeţul Satu Mare se poate lăuda că a avut un salariu mai mare decât cel al preşedintelui României!

Vezi și

Fosta secretară a unei primării din judeţul Satu Mare se poate lăuda că a avut un salariu mai mare decât cel al preşedintelui României! Lunar, femeia reuşea să-şi adjudece un venit care putea ajunge şi la 29 de mii de lei.

Mai exact, în contul fostei secretare a primăriei Păuleşti au fost luni în care au intrat enorm de mulţi bani. Se vede şi în actele din contabilitate, a constatat Curtea de Conturi. 

Zenoviu Bontea, primar:

Spre exemplu, ianuarie-februarie 2016, 23 de mii de lei sporuri, la care se mai lua şi 5-6 mii salarii, ajungând să ia 29 de mii de lei pe card.

Pe acelaşi subiect

Chemată să dea socoteală în timpul controlului, Eva Sava ar fi refuzat. Ar fi trimis doar o declaraţie pe propria răspundere, spune actualul primar din Păuleşti.

EVA SAVA, fosta secretară:

Salariul meu era normal ca şi la alţi secretari salar normal. Noi am avut nişte restanţe la banii de proiecte, că noi am avut foarte multe proiecte. 

Primarul declară că femeia susţine că a primit bani pentru a implementa fonduri europene în comuna Păuleşti.

Localnicilor nu le-a venit să creadă ce salariu avea fosta secretară. 

Potrivit legislaţiei, pentru acele salarii era nevoie de pontaje, lunar, specificat proiectul, iar banii să se dea procentual. Actualul edil zice că nici vorbă de aşa ceva în scriptele primăriei.

EVA SAVA, fosta secretară:

Nu am avut bani în anii respectivi, şi am primit retroactiv. Două luni de aia s-a majorat aşa, s-o văzut foarte mare.

Pe lista celor cu salarii mult prea mari, s-ar mai afla un fost poliţist local, viceprimarul din acel mandat şi fostul primar. Actualii edili vor încerca să recupereze acest prejudiciu, care doar în cazul fostei secretare se ridică la 233 de mii de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Situaţie incredibilă la Satu Mare. O secretară de primărie a primit salariu mai mare decât cel al preşedintelui României