Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL! Producatorii de struguri, pionierii pietelor virtuale

Incet, dar sigur, internetul se transforma intr-o mare piata agroalimentara! Avem deja primele tarabe online de legume si fructe. Iar producatorii de struguri se numara printre pionierii pietelor virtuale si nu se dezlipesc de laptop nici in vie

Vezi și

Strugurii care nu se vad, se uita. Cine n-are struguri, sa-si cumpere. Un strugure la vremea lui, face cat zece gutui. Viticultorii din Vrancea ar spune si ar face absolut orice ca sa-si vanda marfa. Au o recolta frumoasa si vor un castig la fel de frumos. Vremurile in care clientii faceau cozi la viile din Vrancea s-au cam dus. Acum trebuie sa vina vanzatorii dupa ei. "Vanzarea pe internet, mai nou, pentru ca am vazut ca prinde la cei care vor sa achizitioneze strugurii la un pret bun", a spus Valentin, un viticultor.

Valentin si-a deschis o taraba online pe o pagina de anunturi si vanzari. Si asteapta. Ca in orice piata si pe internet exista concurenta. Iar concurenta lui se numeste Paul. "Da, chiar am apelat si am fost contactat de niste potentiali clienti si speram sa ajungem la o intelegere. Decat sa stai prin piata cu ei, mai bine asa. La sigur, clienti seriosi!", a spus un fermier.

In timp ce viticultorii mai tineri isi asteapta clientii pe internet, cei mai experimentati nu renunta la metoda lor preferata de comert - vanzarea la portbagaj.

Un kilogram de struguri de vin variaza intre 1,4 si 1,65 de lei pe kilogram, in functie de soi. Strugurii de masa se vand cu doi lei pe kilogram. Insa, vrancenii sunt dispusi sa lase din pret. Mai ales daca oferta vine de pe internet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL! Producatorii de struguri, pionierii pietelor virtuale