Antena Meniu Search
x

Video Produsele BIO care ne pot îmbolnăvi. Mai mulţi români au cumpărat mâncarea deja stricată: de ce nu pot face plângere

Un impuls sănătos se poate transforma în ... boală. Căutăm din ce în ce mai mult produse BIO, ceea ce este bine, dar atenţie de unde le cumpărăm! Şi ele se strică şi devin la fel de periculoase ca orice alt aliment dacă sunt ţinute în căldură. Mai mulţi ieşeni s-au plâns pe internet că li s-a întâmplat asta. Au cumpărat produse BIO deja stricate de la producători locali, direct din piaţă.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 16.06.2022, 10:06

Vezi și

Potrivit medicilor, dacă am consuma produse deja stricate la data achiziţiei din zone neautorizate, în cel mai grav caz am putea ajunge la spital cu toxiinfecţie alimentară sau cu probleme de care sufeream deja, dar mult agravate. Cele mai periculoase în această perioadă sunt lactatele, brânzeturile şi laptele de vacă - asta dacă nu sunt cumpărate din surse autorizate şi sunt ţinute la temperaturi necorespunzătoare. Aceste produse trebuie ţinute tot timpul la rece, din momentul în care pleacă din fermă şi până ajung în casele oamenilor. Medicii recomandă să le transportăm la frigider în cel mai scurt timp posibil.

Citește și: Ce aliment e recomandat să eviți în bolile de tiroidă. Cumpătarea este indicația medicilor

Riscurile produselor "BIO", de la colţul străzii

Dacă le cumpărăm de la colţul străzii, de la "producători locali", se întâmplă ca produsele să fie gata alterate pentru că deja au fost ţinute sub soarele amiezii, în aer liber. Mai mulţi ieşeni s-au plâns pe reţelele de socializare şi pot face asta doar acolo. Pentru că în momentul în care cumpără aceste produse din zone neautorizate, de la oameni de pe stradă, nu au unde să facă o plângere. Pot, în schimb, să semnaleze situaţiile la Direcţiile Sanitar-Veterinare pentru a se face controale suplimentare şi a evita astfel riscurile. Sunt periculoase şi produsele din carne, dar şi ouăle, care trebuie cumpărate doar din magazine autorizate. De asemenea, trebuie verificat termenul de valabilitate, iar în cazul laptelui e recomandat să îl mai fierbem o dată înainte de consum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Produsele BIO care ne pot îmbolnăvi. Mai mulţi români au cumpărat mâncarea deja stricată: de ce nu pot face plângere