Antena Meniu Search
x

Produsele cu pret redus care expira trebuie puse pe rafturi delimitate

Produsele aflate la vanzare cu pret redus, cu trei zile inainte de expirarea termenului de valabilitate, vor trebui puse pe rafturi delimitate vizibil, cu informarea corecta, completa si precisa a consumatorilor

Produsele aflate la vanzare cu pret redus, cu trei zile inainte de expirarea termenului de valabilitate, vor trebui puse pe rafturi delimitate vizibil, cu informarea corecta, completa si precisa a consumatorilor. 

Legea nr. 57/2015 pentru modificarea si completarea art. 33 din OG nr. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 202 din 26 martie 2015 si care va intra in vigoare pe 29 martie, prevede cateva noutati in privinta comercializarii produselor cu pret redus in prag de expirare.

Astfel, actul normativ care se aplica stabileste urmatoarea masura:

Produsele aflate la comercializare cu pret redus/oferte promotionale, cu 3 zile inainte de expirarea datei durabilitatii minimale/datei-limita de consum aferente produselor alimentare sau a termenului de valabilitate/datei de minima durabilitate aferente produselor nealimentare, se sorteaza si se expun la comercializare, pe rafturi sau in standuri, delimitate vizibil, cu informarea corecta, completa si precisa a consumatorilor".

Acelasi document mai prevede ca nerespectarea acestei reguli este considerata practica comerciala incorecta si se sanctioneaza conform reglementarilor legale in vigoare.

In actul normativ nu se precizeaza in mod concret ce sanctiuni se vor aplica comerciantilor, ci doar se face trimitere la reglementarile privind practicile comerciale incorecte.

Vezi continuarea pe AVOCATNET.RO

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Produsele cu pret redus care expira trebuie puse pe rafturi delimitate