Antena Meniu Search
x

Profesorii, poliţiştii şi asistenţii maternali, lăsaţi fără bani înainte de Paşte

Zeci de mii de bugetari nu vor primi salariile înainte de Paşte, aşa cum le-a promis ieri premierul Viorica Dăncilă.

Vezi și

Zeci de mii de bugetari nu vor primi salariile înainte de Paşte, aşa cum le-a promis ieri premierul Viorica Dăncilă. Profesorii, poliţiştii sau asistenţii maternali vor face sărbătorile cu ce au reuşit să pună de-o parte de luna trecută.

Este anunţul care a dat planurile unor bugetari peste cap. Nu toţi cei care lucrează la stat primesc salariile înainte de sărbători. Ci doar cei ai căror şefi au făcut o cerere din timp. 

Fiecare instituţie a trebuit să comunice dacă va da banii în avans. Pentru că traseul salariilor, până în portofelele angajaţilor, este lung. Iar ministerul Finanţelor spune că a pregătit din timp cadrul legal. 

Însă, şeful de la Protecţia Copilului Gorj spune că nu l-a întrebat nimeni dacă va plăti angajaţii. Un asistent maternal din Gorj, care are doi copii acasă, va trebui să le explice de ce Iepuraşul de anul aceta este mai sărac. 

Pe acelaşi subiect

Cei mai afectaţi sunt profesorii. În cazul lor, ministerul Educaţiei nu a avut suficient timp la dispoziţie să recalculeze noile salarii, mărite de la 1 martie. După patru decenii la catedră, acest învăţător spune că este pentru prima oară când îşi va face cumpărăturile cu banii care i-au mai rămas de luna trecută. Ziua de salariu este abia pe 14 aprilie. 

Sindicaliştii, dezamăgiţi de întreaga situaţie, cer Guvernului să rezolve problema!

Puţin mai norocoşi sunt salariaţii de la Interne şi Apărare, care vor primi normele de hrană şi echipament, adică în jur de 1200 de lei.

Angajaţii din ministerele Muncii, Cercetării şi de la Cultură vor primi şi ei salariile tot după Paşte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Profesorii, poliţiştii şi asistenţii maternali, lăsaţi fără bani înainte de Paşte