Antena Meniu Search
x

Video Proiectele mari din Bucureşti, amânate din lipsă de bani. Locuitorii Capitalei, nemulţumiţi de situaţie: "O săptămână se betonează, a doua săptămână se sapă"

Buruieni cât copacii, şobolani cât pisicile şi haos cât casa. E Capitala ultimelor luni. Asta în condiţiile în care Nicuşor Dan spune că a stabilizat oraşul. Dacă de la biroul din primărie se fac planuri măreţe, la firul ierbii, problemele care au nevoie de rezolvare rapidă se tot adună. Explicatia primarului: n-am bani.

de Redactia Observator

la 31.08.2021, 20:32

Vezi și

Reporter-bucureştean: - Ce vă doriţi?

- Ceea ce îşi doreşte orice locuitor, plătitor de taxe: străzi curate, parcurile să fie amenajate, o altfel de infrastructură, parcări, spaţii de joacă pentru copii. 

Asta vor bucureştenii. În ultimele luni, însă, Capitala arată a orice, numai a Capitală nu. Străzi murdare, haos în trafic, proiecte pe care se pune praful. Greaua moştenire e din nou explicaţia. 

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Bucureştiul aşa cum l-am preluat era un pacient în comă la terapie intensivă. Am găsit jale. 

Pe acelaşi subiect

Şi jale a rămas, spun bucureştenii.

"​Lucrurile chiar se înrăutatesc. Sunt mult prea multe care nu s-au rezolvat de atâta timp". 

"Infernal, sub orice critică. Nici n-am cuvinte. Am o anumită vârstă dar Bucureştiul n-a fost niciodată aşa, în halul în care este". 

Explicaţii pentru lipsa proiectelor mari

Primarul a găsit o explicaţie şi pentru asta.

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Prima întrebare pe care am pus-o când am intrat în primărie a fost: Cati bani avem în cont? Noi aveam de dat de o mie de ori mai mulţi bani decât aveam în cont. 

E şi scuza de care se foloseşte ca să amâne proiectele mari. De exemplu: Podul Doamna Ghica. De-a lungul timpului, a primit mai multe termene de încheiere a lucrărilor: august 2020, 20 septembrie 2020, 5 mai 2021...şi finalul anului 2022. Este ultimul termen anunţat recent de primarul general. Abia anul viitor în primăvară va începe montarea podului peste intersecţie. 

De toate lucrările se ocupă Trustul de Clădiri Metropolitane, una dintre companiile pe care Nicuşor a decis să nu le desfiinţeze. 

Cristian Hiver, preşedinte trust de clădiri metropolitane: "Va fi mai scump decât ce am preconizat de la bun început.

- Primul termen de finalizare când a fost? A fost de mult. Este foarte uşor să dea un termen de finalizare nerealist"

Bucureşteancă: "O săptămână se betonează, a doua săptămână se sapă. Aşa se prestează aici"

Şi cum promisiunile sunt uşor de făcut, Nicuşor Dan spune că până la toamnă, benzile de circulaţie vor fi utilizabile. Termen prelungit are şi Staţia de Epurare Glina care va fi gata anul viitor, Parcarea de pe Soseaua Pantelimon în această toamnă şi tot în octombrie 2021 Cartierul Henri Coandă. 

Cât despre podul Ciurel...

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: "Sunt împotriva prelungirii lucrării aşa numitei penetrări Ciurel"

La zece luni de la preluarea mandatului, Primarul Capitalei e fericit că a reuşit să desfiinteze 14 companii municipale. Una dintre ele, chiar compania care ar fi trebuit să cureţe parcurile, dacă primăria ar fi incheiat un contract în acest sens.

Alina Drăghici, director Compania Municipală Parcuri şi Grădini: Nu poţi să ceri în parcuri după 8 luni de nepăsare si lipsa de comenzi, ca situaţia sa revina la ceea ce ar fi fost în cazul în care există o continuitate. 

Din cele 14 companii desfiinţate, 2.700 de angajaţi au fost disponibilizati, însă cei mai multi au plecat deja la alte instituţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Proiectele mari din Bucureşti, amânate din lipsă de bani. Locuitorii Capitalei, nemulţumiţi de situaţie: "O săptămână se betonează, a doua săptămână se sapă"