Antena Meniu Search
x

20 de persoane au fost reţinute, după ce au atact jandarmii, în Piaţa Victoriei, cu petarde. Reacţia autorităţilor

Noapte albă în Piaţa Victoriei, atât pentru protestatari cât şi pentru autorităţi. Centrul Bucureştiului a fost scena celui mai mare protest din ultimele decenii dar şi a unor lupte de stradă cu jandarmii.

Vezi și

Noapte albă în Piaţa Victoriei, atât pentru protestatari cât şi pentru autorităţi. Centrul Bucureştiului a fost scena celui mai mare protest din ultimele decenii dar şi a unor lupte de stradă cu jandarmii.

Manifestarea a fost deturnată de indivizi înarmaţi cu petarde, pietre şi sticle incendiare, cu care au atacat forţele de ordine. Acestea au ripostat şi au reuşit să-i împrăştie cu gaze lacrimogene.

Reacţiile autorităţilor nu au încetat să apară după ciocnirile violente din Piaţa Victoriei. Primarul General al Capitalei cerea aseară manifestanţilor să se delimiteze clar de protestatarii agresivi.

-S-a transformat în violenţele pe care le-am văzut cu toţii şi avem o responsabilitate, atât eu ca primar general, cât şi cu toţii ceilalţi, faţă de trei milioane de cetăţeni care locuiesc în Bucureşti, nu doar pentru cei care au ieşit. I-am rugat şi în celelalte intervenţii şi o fac şi acum pe manifestanţii paşnici să se delimiteze de cei violenţi, de cei care în mod evident au venit pregătiţi pentru a ataca forţele de ordine. 

Pe acelaşi subiect

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, asigura populaţia că echipajele medicale şi nu numai sunt gata, în orice moment, să intervină.

-Există forţele, există pompierii la faţa locului pentru a da spijin în intervenţie la nevoie, dacă apare ceva. La astfel de manifestaţii oricând poate să apară problemă şi pompierii şi bineînţeles SMURD-ul şi la nevoie, Serviciul de Ambulanţă poate să aibă echipaje care sunt în zonă, care să răspundă la nevoie.

Din păcate, în lupta cu huliganii, doi jandarmi au ajuns de urgenţă la spital şi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

-Mai sunt jandarmi care au fost răniţi şi care după ce au primit îngrijiri medicale s-au întors în dispozitiv. Este momentul în care vreau să fac un apel la oamenii de credinţă, jandarmii sunt provocaţi şi nu ne dorim să fie răniţi oameni.

-Mai mulţi colegi de ai mei au fost răniţi, avem şi mai multe persoane reţinute. +(11.59-12.14) Mesajul pe care aş vrea să îl transmit prin intermediul dumneavoastră este un apel la calm, la păstrarea şi să spun aşa, un comportament adecvat.

Răniţi au fost şi dintre protestatari. Într-o intervenţie telefonică, jurnalistul Cătălin Tolontan a susţinut că tabăra de indivizi violenţi ar avea un conflict mai vechi cu forţele de ordine.

-Conflictul nu a escaladat, protestul a fost tot paşnic şi în această seară, până când oamenii au plecat de acolo în marea lor majoritate şi au rămas cei din galeriile de fotbal, care au o luptă veche cu jandarmii. Acele tabere se cunosc foarte bine una pe cealaltă şi trebuie aplicată legea, ca de fiecare dată.

În urma conflictelor violente, peste 20 de persoane au fost reţinute. Printre acestea şi un tânăr care avea asupra sa un cuţit şi mai multe sticle incendiare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » 20 de persoane au fost reţinute, după ce au atact jandarmii, în Piaţa Victoriei, cu petarde. Reacţia autorităţilor