Antena Meniu Search
x

Puiul taranesc se va gasi in curand si in magazine

Pui taranesc pentru cine vrea sa manance sanatos. Un producator de profil din Romania va scoate, in scurt timp, pe piata, un produs dedicat romanilor care sunt atenti la alimentatie

Vezi și

Puii taranesti sunt crescuti in ferme cu lumina naturala. Si sunt scosi si in curte, fata de fratii lor care nu vad lumina zilei. Ritmul lor de crestere este mult mai lent decat al puilor obisnuiti. “Practic, acest pui sta la hala minimum 56 de zile fata de cel clasic care sta 30-35 de zile maximum. “Prin perioada de crestere de 56 de zile carnea devine matura. Este o carne mai sanatoasa si are alt gust. Are mai multa savoare”, a explicat seful de ferma Nicolae Lungu.

Pasarea se bucura si de mai mult spatiu. Intr-un metru patrat sunt crescuti cel mult 12 pui taranesti, fata de cei clasici care traiesc si 20 pe un metru patrat. Iar hrana lor este naturala, pe baza de cereale. “Furajul de pui taranesc are mai multe cereale decat cel normal. Peste 75 la suta din furaj este pe baza de cereale si contine grasime mai putina”, a declarat producatorul de carne de pui Rami Ghaziri.

Puiul taranesc va fi mai scump decat cel crescut industrial. Cu 40 la suta. Va putea fi cumparat de peste tot. “Va fi lansat produsul pe piata romaneasca pana la 15 iunie. Primul pui a iesit in august 2012, dar pana acum a fost numai pentru export”, a mai afirmat Ghaziri.

Un roman consuma, intr-un an, aproximativ 60 de kilograme de carne, din care o treime este carne de pui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Puiul taranesc se va gasi in curand si in magazine