Antena Meniu Search
x

Video PUZ-ul sectorului 6, anulat definitiv. Cum vor proceda cei care vor de acum înainte autorizaţie de construcţie

Finalizarea a mii de proiecte imobiliare din Sectorul 6 e cu semnul întrebării acum, totul după ce planul urbanistic al sectorului 6 a fost anulat definitiv de instanţă. Dezvoltatorii spun că decizia ar putea să sperie băncile care apoi nu vor mai aproba creditele clienţilor. Între timp, primăria Sectorului 6 pregăteşte noi reguli si mai multe obligaţii pentru constructori.

de Redactia Observator

la 10.11.2021, 23:01

Vezi și

Judecătorii au decis că Planul Urbanistic Zonal al Sectorului 6 nu respecta normele legale pentru spaţiu verde, distanţa dintre construcţii şi regimul de înălţime. Cei care aşteptau autorizaţia de construcţie nu ştiu acum ce să facă. 

Bogdan Ivan, reprezentant firmă imobiliare: Erau tranzacţii în derulare. Practic, aceste proiecte vor trebui să aştepte sau să renunţe la investiţie. 

Practic, mai construieşte doar cine are deja autorizaţia. Chiar şi aşa...

Bogdan Ivan, reprezentant firmă imobiliare: Anularea unui act, asa cum este un PUZ, ar trebui să conducă la anularea tuturor actelor subsecvente ceea ce pune sub semnul întrebării valabilitatea autorizaţiilor de construire care au fost deja emise.

Pe acelaşi subiect

Noi reguli pentru dezvoltatori

Anularea PUZ-ului ar putea să blocheze creditele cu care clienţii vor să cumpere locuinţele.

Andreea Florescu, cumpărător: Apartamentul costă 55.000 euro, am dat un avans de 20.000 de euro si pentru restul vreau să fac un credit. 

Reporter: Ţi-e teamă că banca nu o să-ţi mai dea suma asta? 28.09 Evident, evident. 

La un proiect de 100 de apartamente, pierderile pentru dezvoltatori sunt de aproximativ 3 milioane de euro. 

Bogdan Ivan, reprezentant firmă imobiliare: Vor avea dreptul si posibilitatea să se indrepte impotriva consiliului municipiului bucureşti ca emitent al PUZ-ului care a fost la acest moment anulat.

Primăria de sector pregăteşte un alt PUZ cu reguli mult mai dure pentru dezvoltatori

Andreea Milea, reporter Observator: Noul PUZ va presupune standarde noi de urbanism şi obligaţii suplimentare pentru dezvoltator. Concret, pentru un cartier de 500 de apartamente, dezvoltatorul va fi obligat să construiască grădiniţe sau şcoli în timp ce pentru un cartier cu 1.500 de apartamente, dezvoltatorul va fi obligat să asigure servicii de canalizare si să asfalteze drumurile. 

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6: Vin dezvoltatorii, construiesc sute, mii de apartamente, le vând şi pleacă după care rămân o grămadă de probleme la primărie: să-i tragă canalizare, să-i facă şcoală, să-i facă parc, şi oamenii evident vin la primar. 

Pe lângă PUZ-ul deja anulat al sectorului 6, şi celelalte 5 puz-uri de sector au fost contestate de primarul Capitalei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » PUZ-ul sectorului 6, anulat definitiv. Cum vor proceda cei care vor de acum înainte autorizaţie de construcţie