Antena Meniu Search
x

RADET dă din nou căldură în Bucureşti. Urmează nopţi cu temperaturi aproape de zero grade

Bucureştenii au suferit de frig în case în ultimele nopţi, astfel că RADET a luat decizia să reia furnizarea agentului termic în locuinţe. Urmează trei zile cu temperaturi foarte scăzute, iar nopţile meteorologii au anunţat că termometrele vor coborî aproape de zero grade.

Bucureştenii au suferit de frig în case în ultimele nopţi, astfel că RADET a luat decizia să reia furnizarea agentului termic în locuinţe. Urmează trei zile cu temperaturi foarte scăzute, iar nopţile meteorologii au anunţat că termometrele vor coborî aproape de zero grade.

În aceste condiţii, RADET va reîncepe să distribuie căldură, cel puţin până la începutul săptămânii viitoare. În intervalul 19 aprilie, ora 18:00 - 21 aprilie, ora 10:00, va fi în vigoare o avertizare Cod galben de vreme rea, ce va cuprinde 30 de judeţe şi municipiul Bucureşti. Aici, temporar, vor fi precipitaţii mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului, iar în după-amiaza zilei de joi (20 aprilie) şi în noaptea de joi spre vineri (20/21 aprilie), aria acestora se va restrânge către est. 

În aceste zone cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi, pe arii restrânse, îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, 50 - 60 l/mp.

Iată comunicatul RADET: "

Pe acelaşi subiect

RADET anunţă că a solicitat ELCEN, repornirea sistemului de alimentare cu agent termic pentru încălzire către consumatorii urbani din Municipiul Bucureşti începând de marţi, ora 22.00.

Măsura a fost dispusă pentru a asigura confortul cetăţenilor şi condiţiile optime de temperatură în locuinţe, în următoarea perioadă, în care se anunţă scăderea temperaturilor până la 0 grade Celsius. Solicitarea a avut în vedere prognoza meteo pe următoarele 3 zile, care indică temperaturi medii sub 10 grade, în intervalul orar prevăzut de legislaţia în vigoare, precum şi numeroasele cereri venite de la cetăţeni. În această noapte, temperatura medie a fost de 6 grade Celsius.

Repornirea sistemului poate fi dispusă în conformitate cu prevederile articolului 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, care precizează că „Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 18.00 - 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici".

RADET, prin Primăria Municipiului Bucureşti, va solicita Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene modificarea legislaţiei privitoare la furnizarea şi oprirea energiei termice, astfel încât confortul locuitorilor Capitalei să fie asigurat în mod continuu pe întreaga perioadă a anului. În acest sens, este necesară adaptarea legislaţiei actuale la noile condiţii meteorologice din ultimii ani, cu variaţii mari de temperatură între zi şi noapte, sau schimbări bruşte de temperatură de la o zi la alta, în perioadele de pornire şi oprire a sistemului.

În ceea ce priveşte lipsa încălzirii la unele blocuri, sau scări de bloc, după repornirea sistemului de încălzire, vă precizăm că aceasta poate fi cauzată de faptul că sunt asociaţii de proprietari care nu doresc deschiderea vanelor aflate în subsolul imobilelor. Reprezentanţii legali ai acestor asociaţii trebuie să anunţe în scris acest lucru, urmând ca pe site-ul regiei, să fie afişată şi actualizată lista tuturor asociaţiilor care rămân închise.

Pentru cei care doresc reluarea furnizării căldurii, le recomandăm deschiderea vanelor montate pe circuitul de încălzire din subsolul blocurilor, precum şi a robineţilor montaţi pe calorifere pentru a se realiza o încărcare şi o aerisire corectă a instalaţiei de încălzire. Punctual, pot apărea deficienţe în furnizarea agentului termic pentru apă caldă şi căldură, care însă vor fi soluţionate cu celeritate.

Dispeceratele RADET şi echipele de intervenţie funcţionează în regim permanent pentru soluţionarea oricăror probleme apărute în teren. Pentru informaţii suplimentare, bucureştenii au la dispoziţie numerele de telefon: TELVERDE - 0800.820.002 şi 031-9442.

"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » RADET dă din nou căldură în Bucureşti. Urmează nopţi cu temperaturi aproape de zero grade