Antena Meniu Search
x

PRIMA REACŢIE a Bisericii Ortodoxe Române, după imaginile SCANDALOASE cu episcopul Huşilor alături de un tânăr, în ipostaze erotice

În urmă cu puţin timp, Mitropolia Moldovei a anunţat că va cere în scris, publicaţiei Cancan, înregistrarea ÎN CLAR, pentru a putea convoca de urgenţă Sinodul Mitropolitan.

Vezi și

În urmă cu puţin timp, Mitropolia Moldovei a anunţat că va cere în scris, publicaţiei Cancan, înregistrarea ÎN CLAR, pentru a putea convoca de urgenţă Sinodul Mitropolitan.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a fost în direct la Observator, pe Antena 1. Întrebat dacă în această înregistrare este Preasfinţitul Episcop Corneliu, ce pedeapsă îi va da Biserica, Bănescu a răspuns: "Încerc de câteva zile să înţeleg eu însumi ce se întâmplă. Astăzi am aflat că a apărut în presă filmul explicit în care una dintre cele două persoane ar fi episcopul de Huşi. Am aflat că acest film există neblurat.

Dacă se dovedeşte că această înregistrare este perfect veridică, dacă autorităţile judiciare îşi asumă veridicitatea acestei înregistrări şi dacă se va dovedi că una dintre persoane este episcopul de Huşi, deja avem o foarte gravă problemă morală.

O problemă de gravă incomatibilitate între statutul de cleric, între statutul de episcop, care trebuie să fie un reper de moralitate creştină şi realitatea care reiese din această înregistrare. Vă asigur că în întreaga istorie a Bisericii Ortodoxe Române nu ne-am mai confruntat cu o asemenea problemă explicită. Urmează întâlnirea sinodului mitropolitan, în perspectivă. Urmează o cercetare a filmului respectiv, urmează o consfătuire, dar e vorba de o premieră.

Orice cleric surprins în asemenea ipostaze jenante şi smintitoare pentru credincioşii bisericii este o persoană care în mod firesc nu mai trebuie să rămână într-o funcţie reprezentativă pentru biserică."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » PRIMA REACŢIE a Bisericii Ortodoxe Române, după imaginile SCANDALOASE cu episcopul Huşilor alături de un tânăr, în ipostaze erotice