Antena Meniu Search
x

Video Reacția HoReCa la condițiile cerute de guvernanți pentru redeschiderea afacerilor, indiferent de rata de infectare

Restaurantele, cafenelele, barurile și hotelurile ar putea fi deschise, indiferent de rata de infectare dacă patronii îşi vor vaccina personalul. Noile reguli împart industria ospitalităţii: în timp ce unii patroni sunt fericiţi că îşi vor redeschide afacerile, alţii spun că noua lege este de fapt o discriminare.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 20.04.2021, 20:24

Vezi și

Andrei Pogonaru este proprietarul unui mall din Capitală. A pierdut, în ultimul an, mai bine de 30 la sută din profit, din cauza restricţiilor.

Localurile vor putea să funcționeze dacă își vaccinează toți angajații

Varianta Guvernului, conform căreia cei care vor să deschidă terasele, barurile, mall-urile sau hotelurie trebuie să aibă toţi angajaţii vaccinaţi, i se pare o idee salvatoare.

Andrei Pogonaru: ”Absolut tot ce putem face ca să ajutăm cu vaccinarea, facem destul de repede. În mall sunt 600 de angajați cu familiile lor. Suntem dispuși să punem la dispozitie orice resurse, spații”.

Spaţii unde angajaţii firmelor să se poată vaccina. Asta a cerut şi Guvernul reprezentanţilor HORECA şi marilor firme din ţară. Practic, orice restaurant, teatru, bar sau hotel îşi va vaccina angajaţii, ar putea deschide firmele, indiferent de incidenţă.

Florin Cîţu, premierul României: ”Singura soluție de a reveni la normalitate, de a avea o viață normală, de a merge la concerte, la teatre, la restaurante, să calatorim, să avem o viață normală este să ne vaccinăm”.

Vaccinarea angajaților din HORECA, motiv de nemulțumire pentru unii patroni

Imunizarea angajaţilor poate fi făcută şi pe baza unor liste comunicate Direcţiilor de Sănătate Publică. Însă nu toată lumea din domeniu e mulţumită de ultimele decizii.

Dragoş Panait, reprezentant HORECA: ”Dacă eu trebuie să forţez întreg personalul ca să deschid, nu cred că este moral asta. Sunt oameni care au efecte secundare”.

Reprezentanţii HORECA cer soluţii şi vor redeschiderea industriei imediat după data de 1 iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Reacția HoReCa la condițiile cerute de guvernanți pentru redeschiderea afacerilor, indiferent de rata de infectare