Antena Meniu Search
x

Video Reacţia unui turist străin venit la schi în Poiana Braşov. Spera la condiţii perfecte pe pârtie, a dat de noroi

Sezonul de schi a început târziu şi s-a terminat devreme. În multe staţiuni, cum ar fi Poiana Braşov, zăpada s-a topit pe pârtiile de la poalele munţilor. Până acum, chiar dacă iarna întârzia, schiorii şi snowboarderii se bucurau de pârtii bune până la mijlocul primăverii. Sezonul de schi se anunţă anul acesta de trei ori mai scurt decât în 2022. De altfel, iarna aceasta a fost una dintre cele mai calde din istoria României.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 09.03.2023, 21:55

Vezi și

Sezonul de schi se scurtează an de an din cauza temperaturilor ridicate. În martie anul trecut, pârtiile din Poiana Braşov erau pline de turişti care se bucurau de zăpada abundentă. Sezonul a ţinut 122 de zile, adică mai mult de patru luni - se schia şi în aprilie. Aproape de Paşte, zăpada avea 30 de centimetri la Poiana Braşov şi dublu la Predeal. Acum, în ianuarie a nins mult, dar a fost cald şi zăpada s-a topit. Ninsorile s-au întors în februarie, însă la sfârşitul lunii pârtiile au început să arate ca acum. 

Turist străin: Zăpadă nu este prea bună pentru că este cald. Sunt din Bulgaria şi staţiunile noastre arată la fel. Sezonul de schi nu a fost foarte bun anul acesta. 

Turist: Pe partea inferioară deja începe să se topească. Este şi zăpadă artificială, se simte dacă ai experienţă.

Zăpadă artificială a ajuns singura speranță

Pe acelaşi subiect

Din 24 de kilometri şi jumătate de pârtii din Poiana Braşov, schiorii au putut schia doar pe 200 de metri în decembrie şi ianuarie. Luna trecută s-au deschis şi pârtii aflate la mare altitudine, dar acum, zăpadă artificială a ajuns singura speranță. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: Este miezul zilei, iar în Poiana Braşov temperatura atmosferică este de 9 grade Celsius. Instalaţiile pentru produs zăpadă artificială pot intra în funcţiune doar noaptea, dacă temperaturile coboară suficient de mult. Şi sunt singura şansă de prelungire a sezonului de iarnă. 

Două pârtii din Poiana Braşov au fost închise săptămâna trecută din cauza numărului de mare de accidente provocate de zăpada moale. Administratorii domeniului schiabil sunt neputincioşi. Ca să compenseze lipsa zăpezii, au scăzut tarifele pentru telescaun şi telegondolă. 

Adrian Biriboiu, administrator pârtii: Se schiază foarte bine doar în partea superioară a masivului. Acolo sunt deschise toate pârtiile. În schimb, în partea inferioară se schiază doar pe două pârtii. Am avut noroc, luni şi marţi am apucat să mai producem puţină zăpadă artificială, că au fost temperaturi scăzute.  

Cel mai mare strat de zăpadă din staţiunile de schi ale României măsoară acum 45 de centimetri, la Muntele Băişorii, din Apuseni, la o oră de mers de Cluj-Napoca. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Reacţia unui turist străin venit la schi în Poiana Braşov. Spera la condiţii perfecte pe pârtie, a dat de noroi