Antena Meniu Search
x

Fetiță româncă, accidentată grav pe o pârtie de schi din Bulgaria. Copila de 7 ani a fost adusă în ţară cu elicopterul SMURD

O fetiță de 7 ani din România, care s-a accident pe o pârtie de schi din Bulgaria, a fost transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul de Urgență pentru Copii ''Grigore Alexandrescu'' București.

de Redactia Observator

la 07.03.2023, 18:18

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), fetița în vârstă de 7 ani s-a accidentat luni pe o pârtie din localitatea Bansko. Ea a suferit un traumatism cranio-cerebral și toraco-abdominal, aceasta fiind transportată la un spital din Sofia.

Având în vedere starea gravă a fetiței, la nivelul DSU a fost luată decizia transferării acesteia la București, cu ajutorul unui elicopter SMURD. Fetița a fost evaluată și preluată de echipa medicală din România, fiind transferată cu elicopterul la Spitalul de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” București, pentru a beneficia de îngrijiri medicale de specialitate.

Potrivit DSU, în prezent fetița se află sub supraveghere medicală, în afara oricărui pericol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Fetiță româncă, accidentată grav pe o pârtie de schi din Bulgaria. Copila de 7 ani a fost adusă în ţară cu elicopterul SMURD