Antena Meniu Search
x

Video Filmul accidentului de coşmar în care o fetiţă româncă a fost rănită pe o pârtie din Bulgaria. ''Copilul era inconştient, nu respira!''

Accident grav, la schi, în Bulgaria. Două fete din România, una de 7 şi alta de 15 ani, s-au ciocnit violent pe o pârtie la Bansko. Cea mică a suferit răni grave la cap şi în zona abdominală şi a fost internată de urgenţă la un spital din Sofia.  Acum a fost transferată cu elicopterul la Bucureşti. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 07.03.2023, 20:38

Vezi și

În momentul impactului, copila de 7 ani lua lecţii de schi de la un instructor, alături de mai mulţi elevi. A căzut secerată la pământ, după ce o tânără de 15 ani, tot din România, a lovit-o cu schiurile, scrie presa bulgară. Speriat că nu mai mişcă, tatăl fetei a sunat după ajutor la 112.

Salvator: Am găsit copilul inconştient, nu respira. Erau oameni în jurul ei, în stare de şoc. Nu ştiau cum să reacţioneze. 

Copila de 7 ani a fost accidentată grav

Medicii au conectat pacienta la aparatul de oxigen şi au stabilizat-o. Presa din Bulgaria spune că avea mai multe fracturi, traumatism cranio-cerebral şi leziuni ale organelor interne.

Pe acelaşi subiect

Accidentul la schi a avut loc pe 23 februarie pe o partie din Bansko. Atunci, fetiţa a fost dusă de urgenţă la un spital din Sofia. Pentru că starea ei de sănătate era gravă, a fost transferată ieri cu un elicopter SMURD la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Eugen Fricosu, purtător de cuvânt IGAV: Elicopterul SMURD de la Bucureşti a intervenit ieri în Bulgaria pentru transferul unei fetiţe din România accidentate la schi pe o pârtie din localitatea Bansko. Aceasta a fost preluată din Sofia şi a fost transferată în condiţii de siguranţă la Bucureşti, unde a fost predată medicilor de la Spitalul Grigore Alexandrescu. 

Dacă aseară fetiţa era internată la Terapie Intensivă, astăzi pacienta a fost stabilizată şi mutată în secţia de chirurgie, sub permanenta supraveghere a medicilor. 

Raluca Alexandru, purt. cuv. Grigore Alexandrescu: Fetiţa ajuns în cursul zilei de ieri stabilă, e internată în continuare pentru investigaţii. Are o contuzie renală care persistă. A stat 5 zile la Terapie Intensivă. Încă nu s-a stabilit dacă va fi necesară o intervenţie.

Copila se află în spital alături de mama ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Filmul accidentului de coşmar în care o fetiţă româncă a fost rănită pe o pârtie din Bulgaria. ''Copilul era inconştient, nu respira!''