Antena Meniu Search
x

Video Recensământ 2022. A început oficial recenzarea din uşă în uşă. Cât timp durează această etapă

După ce aproape jumătate din populaţia ţării s-a autorecenzat, acum, oamenii care nu au reuşit să parcurgă chestionarul online îi vor aştepta pe recenzori la ei acasă. Astăzi începe oficial recenzarea din uşă în uşă. 

de Angela Bertea

la 03.06.2022, 09:56

Vezi și

După o amânare de 3 zile, timp în care recenzorii au identificat traseele, iar unii au mai fost instruiți privind modul de lucru, recenzarea din teren a luat startul. Persoanele care nu au reuşit să parcurgă chestionarul online de unii singuri, acum, o să primească ajutorul din partea personalului calificat.

Cât timp durează etapa de recenzare pe teren

Etapa de recenzare pe teren se va desfășura până pe 17 iulie, iar recenzorii sunt obligaţi să revină la aceeaşi adresă, dacă nu li se răspunde de prima dată. Ce mai este important de ştiut este că dacă avem suspiciuni cu privire la persoanele care vor să ne intervieveze putem să le solicităm oricând un act de identitatea sau o legitimaţie.

Mai mult decât atât, recenzorul nu intră în casă decât dacă este invitat. Persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 lei. România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie şi al patrulea după Revoluţia din 1989.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Recensământ 2022. A început oficial recenzarea din uşă în uşă. Cât timp durează această etapă