"Regula celor cinci secunde" este reală: Alimentele scăpate pe jos pot fi mâncate fără probleme
Un studiu realizat de cercetătorii din cadrul Universităţii Aston (Marea Britanie) arată că regula celor cinci secunde poate fi aplicată, alimentele scăpate pe jos putând fi mâncate fără riscuri deosebite pentru sănătate
![](https://img.observatornews.ro/0/2014/3/10/121071/13944563850360a73f.webp?w=430&f=2&v=2)
Astfel, aceştia susţin că este mai puţin probabil că bacteriile să se lipească de alimentele scăpate pe suprafeţe mochetate şi că alimentele umede, precum pastele şi dulciurile, sunt acelea în cazul cărora se aplică cel mai bine regula.
Aceştia au monitorizat transferul unei bacterii comune - Escherichia coli (E. coli) şi al bacteriei Staphylococcus aureus (S. aureus) de la suprafeţe de interior (mochetate, laminate şi acoperite cu gresie) pe diverse tipuri de produse alimentare, conform Mediafax.
Alimentele testate au inclus bucăţi de pâine prăjită, paste, biscuiţi şi dulciuri lipicioase, care au fost lăsate pe podea între trei şi 30 de secunde.
Foto: Hepta
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰