Antena Meniu Search
x

Reguli noi şi amenzi usturătoare pentru cei care merg pe trotinete

Se schimbă complet regulile pentru cei care merg pe trotinete, iar cine nu le respectă riscă amenzi de până la 1.100 de lei.

de Redactia Observator

la 21.10.2019, 21:37

Vezi și

Se schimbă complet regulile pentru cei care merg pe trotinete, iar cine nu le respectă riscă amenzi de până la 1.100 de lei.

Un proiect important, trecut tacit, este și cel care reglementează circulația trotinetelor electrice și a bicicletelor pe drumurile publice doar pe marginea din partea dreaptă a carosabilului, acolo unde nu există piste speciale. 

Astfel, proiectul va fi transmis deputaților cu prevederea ca persoanele sub 18 ani să fie obligate să poarte cască de protecție pe trotinetă sau bicicletă, nu doar cele sub 16 ani, cum deciseseră senatorii. 

Totodată, ordonanța prin care șoferii și bicicliștii nu vor avea voie să țină în mână telefonul mobil când conduc, riscând astfel amenzi mari, va fi transmisă tot fără modificări deputaților. 

Senatorii propuseseră în comisii ca sancțiunile să nu se aplice doar pentru simpla ținere în mână a telefonului, urmând a fi amendată folosirea în trafic a unui dispozitiv neechipat cu hands free.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Reguli noi şi amenzi usturătoare pentru cei care merg pe trotinete