Antena Meniu Search
x

Reguli noi in trafic pentru motociclisti si biciclisti, din luna august

Luna august nu vine doar cu temperaturi ridicate, ci si cu reguli noi in trafic. Vizati de modificari sunt, de aceasta data, motociclistii si biciclistii. Primii nu mai au voie sa ia in sa persoane ametite de alcool, in timp ce biciclistii vor fi obligati sa traverseze pe zebra doar pe propriile picioare

Vezi și

Alcoolul si mersul pe motocicleta nu fac casa buna. Nici macar atunci cand baut e pasagerul. Asa ca fanii motoarelor sunt primii vizati de noile modificari ale Codului Rutier.

Conform noilor prevederi, conducatorii de motociclete sau de scutere care transporta in spate persoane aflate in stare de ebrietate, risca o amenda de cel putin 240 de lei.

Cele mai multe reguli se schimba, insa, pentru biciclisti. Concret, nu mai au voie sa mearga in grup, ci vor trebui sa se alinieze pe un singur rand, ca in orice coloana de masini.Sanctionati vor fi biciclistii si daca uita sa coboare din sa cand vor sa traverseze.

Peste doua saptamini, toti biciclistii care vor traversa trecerile de pietoni pe bicicleta, in loc sa mearga pe langa ea, risca sa fie amendati de politisti

Nu in ultimul rand, cine vrea sa invete sa mearga pe bicicleta va trebui sa isi gaseasca un loc mai retras: sosele necirculate sau alei de parcuri linistite. Si nu uitati sa va luati un act de identitate cu dvs., pentru ca ati putea fi amendat in caz contrar. Noile prevederi intra in vigoare de la 8 august si vor aduce o perioada mai mare de valabilitate a scolii de soferi: 1 an de la data absolvirii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Reguli noi in trafic pentru motociclisti si biciclisti, din luna august