Antena Meniu Search
x

Dacă maşina e depistată în trafic fără ITP, nu va mai putea fi mişcată decât pe platformă

Reguli noi pentru proprietarii de maşini din toată ţara!

Vezi și

Reguli noi pentru proprietarii de maşini din toată ţara! Cine este prins cu Inspecţia Tehnică Periodică expirată, merge cu platforma până la primul centru autorizat. O nouă reglementare prevede ca autoturismul să fie blocat, iar numerele de înmatriculare reţinute. Mai mult, poliţiştii vor putea depista mai uşor în trafic maşinile fără ITP valabil.

Un control de rutină care poate transforma orice şofer în pieton, dacă a uitat să-şi reînnoiască ITP-ul. Dacă până acum şoferii scăpau cu o simplă amendă, din 20 mai, ei rămân şi fără dreptul de a-şi mai mişcat maşina din loc. 

Mai mult, Registrul Auto Român va transmite zilnic seriile maşinilor care circulă fără să aibă ITP. Iar cea mai mică defecţiune poate duce la respingerea autoturismului. Adică un nou drum cu platforma spre cel mai apropiat service, pentru reparaţiile necesare. Şoferii sunt bucuroşi de modificare, în speranţa că va face drumurile mai sigure.

Autorităţile vor şi ca şoferii să fie anunţaţi prin SMS înainte să le expire Inspecţia Tehnică Periodică, dar până acum nu a fost găsită o soluţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Dacă maşina e depistată în trafic fără ITP, nu va mai putea fi mişcată decât pe platformă