Antena Meniu Search
x

Noile reguli impuse pentru terasele din Centrul Vechi al Capitalei îi nemulțumesc pe patroni

Distanță mai mare între localuri, panouri despărțitoare între terase și fără meciuri la televizor. Sunt reguli stricte ce apar într-un proiect al Primăriei Capitalei și vizează toate terasele din Centrul Vechi al Capitalei. Inițiativa a atras imediat criticile proprietarilor de terase. Reacția lor, în materialul următor.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 14.07.2020, 22:07

Vezi și
  • Între terase situate pe trotuare diferite trebuie să existe o distanță de minim patru metri.
  • Terasele aflate pe același trotuar trebuie despărțite între ele cu un geam de sticlă sau o jardinieră.

Cu restaurantele încă închise și terasele la jumătate din capacitate, patronii de localuri din Centrul Vechi mai primesc o lovitură. Terasele lor ar putea funcționa după reguli noi, impuse de Primăria Capitalei. 

Între două terase aflate pe trotuare diferite va trebui lăsată o distanță de cel puțin patru metri. În ceea ce privește terasele aflate pe același trotuar, ei bine, vor trebui delimitate de un geam de sticlă sau jardiniere înalte de un metru și jumătate. 

În plus, iubitorii de fotbal nu vor mai putea vedea meciurile la televizor. 

Excepție fac evenimentele majore, atunci când televizoarele vor putea fi scoase din localuri pe terase. În proiect nu se dau însă și exemple concrete. 

Mugur Mihăescu, patron restaurant: Evenimente majore, ce înseamnă? O finală la cricket este eveniment major?! O finală de snoocker e eveniment major? Sau finala Rapidului, dacă cineva din Primărie ține cu Rapid?! Sunt lucruri care încă trebuie discutate.

Critici a atras și prevederea care impune taxe suplimentare, dacă aprovizionarea se face după ora 10.00. 

Dragoș Panait, consultant HoReCa: Pentru mulți din Centrul Vechi valoarea mărfii nu valorează 300 lei. Ori există o normă prin care spui că după ora 10 nu se intră, indiferent de mai multe aspect, nu e spațiu, sunt pietoni, trafic intens, dar ca să spui că plătești 300 de lei să intri cu mașina în Centrul Vechi mi se pare complet absurd.

La fel și delimitarea localurilor făcută de Administrația Străzilor. 

Mugur Mihăescu, patron restaurant: Să mânjim străzile de pomană mi se pare o măsură care nu ajută cu nimic. Plus că, dacă ați filmat, străzile ar trebui mai întâi reparate că sunt praștie de vreo cinci ani, de câteva mandate.

Tudor Ionescu, consilier Primăria Municipiului București: Logica e simplă: dacă eu circul între două terase, ar trebui să fiu la minim doi metri de cea mai apropiată persoană care ar fi așezată la una dintre aceste terase. De aceea este acea distanță de patru metri și nu de doi sau nu de șase.

Sunt doar o parte dintre modificările ce vor fi aduse regulamentului de funcționare a teraselor sezoniere din Centrul Vechi în contextul crizei sanitare actuale. Realitatea din teren arată însă că pe străzile mult prea înguste oamenii abia își fac loc printre mese, iar o astfel de delimitare este greu de realizat. 

Proiectul ar urma să fie discutat și votat mâine în ședința Consiliului General.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Noile reguli impuse pentru terasele din Centrul Vechi al Capitalei îi nemulțumesc pe patroni