Antena Meniu Search
x

Curs valutar

RELIGIA a fost scoasă din şcoli! Cu ce a fost înlocuită materia

La începutul acestui an, Remus Cernea a depus la Camera Deputaților un proiect de lege care prevedea scoaterea Religiei din sistemul de învăţământ

de Redactia Observator

la 20.10.2014 , 14:34

La începutul acestui an, Remus Cernea a depus la Camera Deputaților un proiect de lege care prevedea scoaterea Religiei din sistemul de învăţământ

Astfel, este introdusă disciplina "Etica și cultura civică" în trunchiul comun, în locul disciplinei "Religie". Scopul disciplinei "Etică și cultura civică" este de a cultiva spiritul critic, raţionalitatea şi empatia în măsură să dezvolte un aparat critic de judecată morală propriu fiecărui elev, dar şi acela de a prezenta drepturile omului şi reperele instituţionale şi valorile fundamentale ale unei societăţi deschise şi democratice.

Religia poate fi studiată, în continuare, la cerere, ca disciplină facultativă, dar nimeni nu poate fi obligat să asiste la orele facultative de religie împotriva voinţei sale ori a părinților săi în cazul copiilor care nu au împlinit încă 16 ani.

Articolul continuă după reclamă

La disciplina facultativă "Religie" nu se acordă note, ci calificative care nu sunt luate în considerare la media generală. Manualele şi materialele auxiliare utilizate la orele de religie nu pot conţine afirmaţii cu caracter discriminatoriu ori referiri jignitoare la adresa altor culte sau persoane fără religie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » RELIGIA a fost scoasă din şcoli! Cu ce a fost înlocuită materia