Restaurantele şi-au pregătit deja meniurile de post
Creştinii intră în Postul Crăciunului, aşa că e un moment tocmai bun să se gândească serios la ce vor mânca în acestă perioadă. Şi asta pentru că mulţi dintre cei care ţin postul complet se plâng că, la final, au câteva kilograme în plus.
Creştinii intră în Postul Crăciunului, aşa că e un moment tocmai bun să se gândească serios la ce vor mânca în acestă perioadă. Şi asta pentru că mulţi dintre cei care ţin postul complet se plâng că, la final, au câteva kilograme în plus. Ceea ce este absolut normal, dacă ţin post cu cartofi prăjiţi sau fasole bătută cu multă ceapă prăjită.
În restaurantele din centrul Oradei, de regulă, meniul este specific transilvănean. De mâine, însă, bucătarii gătesc cu mult mai multe legume în loc de carne.
Bucătarii vor înlocui carnea cu fasole, năut, legume sau cremă de ardei copți şi humus.
Şi în pieţe este agitaţie pentru postul Crăciunului. Gospodinele ştiu deja ce vor pregăti acasă.
Nutriţioniştii avertizează că produsele de post din magazine au mai puţine legume şi mai mulţi aditivi alimentari. De aceea este recomandat să cumpere fructe şi legume proaspete din pieţe. Care, de altfel, sunt mai scumpe, dar mai sănătoase.
Postul, însă, nu se rezumă doar la mâncare. Preoţii ne îndeamnă pe toţi să fim mai buni, şi în gânduri, şi în fapte.
Postul Crăciunului durează 40 de zile, dar în 15 dintre ele se da dezlegare la peşte şi la vin.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰