Antena Meniu Search
x

Video Restaurantul din Roma în care bucătarii pregătesc cu măiestrie peste 100 de tipuri de tiramisu. Care este cel mai popular

Când spui Italia, spui pizza şi tiramisu. Iar posibilităţile sunt infinite. În Roma, există restaurante care pregătesc 100 de sortimente din desertul celebru. Iar clienţii stau la coadă înainte ca restaurantele să deschidă. 

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 13.06.2023, 21:03

Vezi și

Tiramisu sau, în traducere, ridică-mă. Celebra prăjitură italienească chiar ne duce pe culmile plăcerii cu gustul inconfundabil. La ora 10 dimineaţa, cofetarii din Roma îşi arată măiestria: pregătesc kilograme de cremă fină pentru cele 100 de tipuri de tiramisu din meniul restaurantului.

Sara, manager restaurant: Unul dintre cele mai populare este cel cu fistic. Avem fistic direct din Sicilia. Mai avem ceva special cu rozmarin, miere şi coajă de lămâie. Suntem specializaţi pe diferite tipuri de vinuri pe care le potrivim cu tiramisu, dar, de asemenea, cu brânzeturi şi salamuri. 

Reporter: Putem potrivi vinul cu tiramisu?

Sara, manager restaurant: Da, acesta este conceptul nostru. 

Pe acelaşi subiect

Legenda spune că tiramisu a fost inventat la Treviso în secolul 19, însă mai multe regiuni îşi revendică reţeta originală a celebrului desert. Ce se ştie cu siguranţă este că cei mai mulţi critici culinari cred că toate gusturile duc la Roma, fie că vorbim de tiramisu sau de pizza.

Andreea Gherasim, reporter Observator: Şi după ce am colindat toate străzile din Roma, evident că nu puteam să încheiem decât cu o felie de pizza autentică.

Napoli, locul în care pizza e preparatul-vedetă

Cetatea Eternă este o concurenţă serioasă pentru Napoli, locul în care pizza e preparatul-vedetă. În Italia, sunt peste 63 de mii de pizzerii. Dintre ele, 25 de mii te servesc la masă, 16 mii vând pizza la felie, iar restul de 22 de mii sunt restaurante cu pizza integrată în meniu. 

Cesare, bucătar: Această mâncare este făcută pentru oameni care sunt în mişcare. Mai ales aici, în Roma, unde ei caută mereu ceva bun. Deci dacă este bun şi rapid ei sunt fericiţi. Dacă nu, te vor anunţa imediat. Cele mai populare trei tipuri de pizza pe care le facem aici sunt pizza Bianca, o pizza în stil roman care are strict sare de mare şi ulei de măsline nimic altceva. Celelalte două sunt pizza Rosa care este doar cu sos de roşii sau Margherita care este în esenţă o pizza cu brânză. 

Indiferent de preferinţe, Italia e pregătită să încânte papilele şi celor mai mofturoşi turişti. Iar, dacă nu vă hotărâţi ce să alegeţi dintre o felie de pizza şi un tiramisu, există soluţia perfectă: pizza tiramisu.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Restaurantul din Roma în care bucătarii pregătesc cu măiestrie peste 100 de tipuri de tiramisu. Care este cel mai popular