Antena Meniu Search
x

Video Banii pe care mulţi români îi cheltuie "din mers". Cât costă, de fapt, o plimbare pe Calea Victoriei din Bucureşti

Promenadă cu limonadă şi alte bunătăţi. O plimbare pe Calea Victoriei costă, mai ales pentru pofticioşii care nu se pot abţine atunci când trec pe lângă vitrinele colorate, pline cu arome ameţitoare de îngheţată, pizza sau cafea. Comercianţii se aşteaptă la un sezon plin, mai ales că în weekend străzile sunt deschise doar pentru pietoni. Iată cam cât cheltuim la pas pe Calea Victoriei. 

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 04.06.2023, 20:08

Vezi și

Plimbarea pe una dintre cele mai cunoscute artere ale Bucureştiului cu cheltuială se face. Dacă ţi-e foame, pizza coaptă în diverse combinaţii atrăgătoare e una dintre opţiuni şi ne scoate din portofel zeci de lei. În weekend, comercianţii vând peste 400 de pizza pe zi. 

Calea Victoriei, o promenadă scumpă

"Avem 38 de reţete, pe alese, pentru fiecare. Cele mai iubite cred că sunt Amatriciana, Diavola, Quattro Formagi, Pancetta", spune Alexandru Bacheş, maganer pizzerie. "Mi se pare un preţ ok, pentru că susţinem producătorii români. E mai bine să ajutăm oamenii de afaceri români", crede un trecător. "Eu am ales simplă! Îngheţata 50 de lei, pizza cred că tot atât, hai să zicem un milion jumătate", zice altcineva. 

Ce ar fi promenada fără o îngheţată? Desertul a devenit deja tradiţia oricărei plimbări, mai ales că, pe Calea Victoriei, gelateriile artizanale topesc bugetul încet şi sigur. O cupă de îngheţată porneşte de la 10 lei, dar e imposibil să te opreşti doar la una! "Românii au început să iubească îngheţata artizanală. Vanilia, fisticul şi ciocolata sunt aromele preferate de românii care vin la gelateriile de pe Calea Victoriei", arată Ingrid Tîrziu, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

"Acum, că a început sezonul de vară, ne bucurăm de fiecare zi aglomerată", spune Adnana Popa, manager gelaterie artizanală. "Lămâie, pentru că este aroma mea preferată şi cafea, pentru că-mi place!", alege un bucureştean. "Am căutat cea mai bună îngheţată din Bucureşti. Caramel sărat şi fior di latte", este de părere o altă persoană.

Cât cheltuie o familie, "din mers" 

După o masă copioasă, merge şi o băutură. Berea artizanală sau cafeaua de specialitate sunt preferatele plimbăreţilor. Întrebat cum se compară preţurile din Bulgaria şi România, un trecător răspunde: "Este ca în Bulgaria. Berea e foarte bună!" "Lucrăm la capacitate maximă de mai mulţi ani şi în fiecare zi avem tot felul de surprize plăcute, pentru că oamenii tot învaţă ce înseamnă o bere artizanală", mărturiseşte Silviu Bădărău, manager locaţie berărie artizanală. 

La finalul zilei, tragem linie la dezmăţul culinar de pe Calea Victoriei. O felie de pizza costă aproximativ 15 lei, o cupă de îngheţată 10 lei, iar o băutură răcoritoare în jur 13 lei. În total, o familie cu doi copii cheltuie, din mers, în jur de 300 de lei pentru distracţia pe stradă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Banii pe care mulţi români îi cheltuie "din mers". Cât costă, de fapt, o plimbare pe Calea Victoriei din Bucureşti