Antena Meniu Search
x

Video Bucătăria italiană nu înseamnă doar pizza, spaghetti şi gelato. "La dolce vita" e o atmosferă aparte şi grijă pentru sănătate

Dacă nu putem trăi "la dolce vita" la ei acasă, aducem Italia la noi. E săptămâna italiană în lume şi la Bucureşti a venit unul dintre cei mai apreciaţi bucătari din Peninsulă pentru a recrea savoarea specifică. Bucătăria italiană nu înseamnă doar pizza, spaghetti, tiramisu şi gelato. Ci e mult mai mult: o atmosferă aparte şi grijă pentru sănătate.

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 18.11.2022, 22:07

Vezi și

"Parmezanul este cel care face diferenţa. Aşa cum face mozzarella pe pizza face diferenţa". Sunt secretele pe care le ştie toată lumea, însă doar un italian adevărat va face cu adevărat diferenţa. Giacomo Devoto, unul dintre cei mai apreciaţi chefi din Peninsulă, şi-a arătat măiestria la un eveniment din cadrul Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume. 

Gacimo Devoto, chef: Ingredientele sunt protagonistele felurilor de mâncare italieneşti. 

Andreea Gherasim, reporter Observator: Italia este ţara care furnizează lumii cei mai talentaţi bucătari. Tot din Italia, vin şi cele mai bune ingrediente. De exemplu, găsim acolo peste 400 de tipuri de brânzeturi cu denumire de origine protejată.

Pentru mulţi maeştri bucătari italieni, România a devenit a doua casă

Marco este originar din Puglia şi de zece ani găteşte pentru noi. E fascinat de cum cele două bucătării se aseamănă şi descoperă în fiecare zi noi reţete şi savoarea comună. 

Marco Favino, chef: Sarmalele care sunt tipice româneşti, noi le găsim şi în Italia, în nordul Italiei sunt diferite variante. Şi asta spune cât de mult sunt legate popoarele, dacă ne gândim strict la ce se întâmplă la masă. 

Aşa că ne-am făcut câte o mică Roma în fiecare oraş. Doar în Bucureşti sunt aproape 100 de restaurante cu specific italienesc. Iar pentru ca experienţa să fie completă, restaurantele aduc şi muzica din Peninsulă pe plaiurile noastre. Giorgio a renunţat la afacerea sa din Italia pentru a-i bucura pe români. 

Giorgio Ciabattoni, cântăreț: Eu am venit prima dată în România în 1998 în vacanţă şi am văzut că muzica italiană le place mult românilor. Sincer, eu nişte melodii le-am învăţat aici pentru că la noi nu se mai cântă. Dar sunt melodii adevărate. 

Şi astfel, cu pizza, paste şi tiramisu pe mese, ascultând melodii senine, printr-o simplă ieşire la restaurant, ne putem simţi ca "un italiano vero" în oraşul etern. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Bucătăria italiană nu înseamnă doar pizza, spaghetti şi gelato. "La dolce vita" e o atmosferă aparte şi grijă pentru sănătate