Video

Restricții în magazine. Autoritățile impun noi reguli pentru evitarea aglomerației la cumpărături

De Mădălina Chiţac.
Publicat: 08.04.2021, 21:56.
Actualizat: 08.04.2021, 21:56

Noi reguli în magazine pentru evitarea aglomeraţiei. Oamenii vor face cumpărăturile diferit faţă de cum erau obişnuiţi până acum. Vom putea intra în unele magazine doar dacă găsim coș liber la intrare, iar în altele va exista un contor automat pentru afișarea numărului maxim de clienți.Magazinele mari si medii trebuie să asigure fiecărui client cota de cel putin 7 metri pătrati, iar în magazinele mici se păstrează distanţa de doi metri. 

Noi reguli pentru accesul în magazine

Sunt mai multe reguli care s-ar putea aplica în centrele comerciale din Capitală pentru a se evita aglomeraţia. Va exista un număr maxim de clienţi admis pentru fiecare magazin în parte. În plus, în centrele comerciale va trebui asigurată o anumită suprafaţă pentru fiecare client.

Spre exemplu în centrele comerciale mari şi medii se va asigura o suprafaţă de 7 metri pătraţi pentru fiecare client; în magazinele mici va trebuie asigurată o suprafaţă de 2 metri pătraţi pentru fiecare client, iar angajaţii magazinelor trebuie să se asigure că sunt respectate toate regulile.

La intrarea în magazine se vor monta nişte countere care practic îi vor număra pe clienţii care intră în magazin. În plus se poate apela şi la metoda coşurilor de cumpărături, adică va exista un număr limitat de coşuri de cumpărături, iar atunci când ele sunt epuizate, clienţii nu vor mai avea voie să intre în magazin şi vor trebui să aştepte afară până când accesul le va fi permis. Toate aceste măsuri se vor aplica numai în urma unei hotărâri care va fi luată de Comitetul Munciipal pentru Situaţii de Urgenţă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.