Antena Meniu Search
x

Rigoletto din Chicago vine la Bucureşti

Trebuie să mergeţi la Operă - aveţi ocazia să vedeţi o premieră cum n-aţi mai văzut a celebrei Rigoletto. Verdi a fost pus în scenă într-o variantă modernă adusă pentru prima dată la Bucureşti în această seară. Deja, celebra operă a început, iar acţiunea se desfăşoară, surprinzător, în decorul oraşului Chicago, din vremea prohibiţiei.

Vezi și

Deja, celebra operă a început, iar acţiunea se desfăşoară, surprinzător, în decorul oraşului Chicago, din vremea prohibiţiei.

Regizorul acestei inedite puneri în scenă a celebrei opere a lui Verdi a ales Chicago cu gangsteri şi prohibiţie drept decor pentru Rigoletto, varianta 2014. Iar ducele lui Verdi este un fel de Al Capone, un patron de pompe funebre care îl are pe Rigoletto drept entertainer privat.

Practic, lumea plină de pericole şi întunecată a lui Verdi se mulează perfect pe cea cu mafioţi, jocuri de noroc, bani negri şi contrabandă a noului Rigoletto. Aşadar, clasicul devine contemporan, iar grandoarea operei lui Verdi capătă dimensiuni creative dincolo de imaginaţia noastră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Rigoletto din Chicago vine la Bucureşti