Antena Meniu Search
x

Video Ritual de Dragobete, respectat cu sfinţenie de Doru de 24 de ani. "Îmi aduc aminte în fiecare an"

Dragobete pentru fete. Sărbătoarea românească a iubirii a venit tot cu inimioare, flori şi prăjituri pentru îndrăgostiţi. Doar că nu a trezit acelaşi entuziasm ca Valentine's Day, ziua îndrăgostiţilor din import, iar românii au cheltuit mai puţin

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 24.02.2023, 21:47

Vezi și

Încurcate sunt căile iubirii. Însă celor care au ajuns azi la aeroport, le-a tăiat calea un personaj de bun augur: ocrotitorul dragostei în tradiţia românească

Cum au sărbătorit românii de Dragobete

Cei care n-au uitat de ziua iubirii la români au ieşit la cumpărături încă de dimineaţă. Doru este căsătorit de 24 de ani şi are de fiecare Dragobete acelaşi ritual. Trece pe la florărie şi apoi pe la cofetărie: "E bine că mai sunt zilele din astea, să ne mai aducem aminte că trebui să sărbătorim că suntem împreună cu cineva. Încerc să îmi aduc aminte în fiecare an"

Gustul dulce al dragostei a fost căutat în toate cofetăriile. "Multe, multe prăjiturele în formă de inimioară. Cadoul perfect pentru persoana iubită, pentru soră, mamă, oricine", spune Irina Gheorghiță, vânzător cofetărie. "Ieftin şi bun am putea spune, dacă ţinem cont că pentru un astfel de cheesecake, suficient pentru două persoane, nu scoatem din buzunar mai mult de 30 de lei. În plus, poate fi persoanlizat cu mesajul dorit, sau cu numele persoanei iubite", arată Clara Mihociu, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Tevatura de Dragobete nu a fost însă la fel de mare ca de Sfântul Valentin. Şi nici cheltuielile. Comercianţii spun că vânzările sunt mai mari pe 14 februarie, iar românii dau peste 300 de lei de sărbătoarea importată. "Astăzi este o sărbătoare mai mult pentru cei clasici, tineretul a fost mai activ pe data de 14 februarie. Am avut comenzi pe culori mai pastelate, mai calde, clasicul roşu s-a cerut mai puţin anul acesta", spune Cristina Păduraru, proprietar florărie.

Tradiţii de Dragobete

La ţară, Dragobetele a fost sărbătorit la şezătoare. "Se zice că dacă nu te întâlneşti de Dragobete cu cei din comunitatea din care trăieşti, până anul umător o să fii lipsit de dragoste", povesteşte un localnic. 

De sărbătoarea românească a iubirii care marchează începutul primăverii, bărbaţii nu trebuie să îşi supere partenerele, altfel vor avea parte de supărări şi ghinioane tot anul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi s-a întâmplat să vă împrumutaţi pentru a merge în concediu?
Observator » Stiri sociale » Ritual de Dragobete, respectat cu sfinţenie de Doru de 24 de ani. "Îmi aduc aminte în fiecare an"