Antena Meniu Search
x

RO Vaccinare, reacţie după ce Gigi Becali a afirmat că jucătorilor de fotbal "le scade puterea după vaccinare"

Pagina oficială a platformei naţionale de informare cu privire la vaccinarea împotriva Covid-19 a oferită o replică după ce patronul FCSB, Gigi Becali, a spus că evoluţia jucătorilor de fotbal vaccinaţi scade după ce primesc serul anti-covid, cosiderând afirmaţia omului de afaceri "o bazaconie".

de Redactia Observator

la 23.02.2022, 13:02

RO Vaccinare, reacţie după ce Gigi Becali a afirmat că jucătorilor de fotbal "le scade puterea după vaccinare"
- Hepta

"Jucătorilor de fotbal vaccinaţi NU le scade puterea după vaccinarea împotriva COVID-19! 

Dovada sportivă: 4 echipe din Premier League sunt în optimile Champions League, unde România, din păcate, nu are nicio echipă.

şa cum vă prezentam şi în 21 decembrie 2021, 77% dintre jucătorii din Premier League erau vaccinaţi cu schemă completă împotriva COVID-19, iar 84% erau vaccinaţi cu prima doză. Din aceeaşi ligă, două echipe erau vaccinate 100% cu schemă completă.

De menţionat faptul că două echipe, Manchester City şi Liverpool, au câştigat prima manşă a optimilor Champions League cu 5-0, respectiv 2-0.

Pe acelaşi subiect

Din punct de vedere medical şi ştiinţific, nu sunt studii care să susţină o bazaconie precum cea promovată recent pe conturile de Facebook din România (<jucătorilor vaccinaţi le scade puterea>). Vaccinarea împotriva COVID-19 nu influenţează performanţele jucătorilor de fotbal. În schimb, sunt suficiente studii care demonstrează că trecerea prin infecţia cu SARS CoV-2 lasă sechele pe termen lung (Long COVID), iar acestea pot influenţa performanţele sportivilor.

Concluzia este simplă: să rămânem sănătoşi, să ne bucurăm de fotbal, uitându-ne la cei care au încredere în ştiinţă şi în medicină.

Vă rugăm să vă informaţi DOAR din surse credibile, oficiale!

Pep Guardiola şi-a pierdut mama din cauza COVID-19 şi a spus că <singura soluţie> pentru jucători a fost să ia în considerare vaccinarea. <Când toţi oamenii de ştiinţă, toţi medicii, toţi marii specialişti în medicină spun că singura soluţie de eradicare sau de a ajuta să trecem peste aceşti doi ani de situaţie pandemică este vaccinarea, cred că ar trebui să ia în considerare acest lucru>. Pep Guardiola

Jürgen Klopp, managerul echipei Liverpool, a lansat un apel pentru toată lumea să se vaccineze cu doza booster şi i-a îndemnat pe sceptici să asculte de sfaturile experţilor.

<Nu îmi voi cere scuze pentru opinia pe care o am asupra vaccinării, indiferent cât de nepopular m-ar face în anumite părţi ale societăţii. Dacă întâlnesc prieteni sau oameni din viaţa mea din afara fotbalului, la care ţin şi îmi spun că nu s-au vaccinat, fac tot posibilul să îi încurajez să asculte de experţi. Niciodată nu este despre: ascultă-mă – ci este întotdeauna despre: ascultă-i pe cei care ştiu. Ignoră-i pe cei care pretind că ştiu. Ignora minciunile si dezinformarea. Ascultă oamenii care ştiu cel mai bine. Dacă faci asta, ajungi să îţi doreşti vaccinul şi rapelul>.

Bundesliga, prima ligă de fotbal din Germania, şi Seria A, prima ligă de fotbal din Italia, au transmis că în rândul jucătorilor înregistraţi în ligile lor, procentul jucătorilor vaccinaţi cu schemă completă era de 94% în Germania, respectiv 98% în Italia", se arată pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Gigi Becali spune că jucătorii vaccinaţi dau randament mai mic

Patronul FCSB, Gigi Becali, a declarat, luni, că jocul echipei CFR Cluj este în scădere deoarece antrenorul Dan Petrescu are la dispoziţie prea mulţi jucători vaccinaţi, a căror capacitate fizică este afectată de serul anti-Covid-19.

"Vaccinaţii, toţi scad (n.r. - ca nivel de efort), eu văd şi la ai mei, care sunt vaccinaţi. Nu că nu-i mai bag, că sunt unii pe care nu-i afectează foarte mult vaccinul, dar cei care sunt mai în vârstă? Nu ai văzut şi Deac, nu mai e ăla Deac. Deac era, vai de capul meu, vijelie pe teren! Nu mai e vijelie. A marcat că l-a băgat pe Goge, care a pierdut mingea aia la mijlocul terenului, că altfel îi bătea Rapidul", a declarat Becali, la ProX, după meciul CFR Cluj - Rapid, scor 2-1.x

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » RO Vaccinare, reacţie după ce Gigi Becali a afirmat că jucătorilor de fotbal "le scade puterea după vaccinare"