Antena Meniu Search
x

Video Arbidol vândut la tarabe în Suceava. Gigi Becali susţine că face medicamentul în laboratorul său: "Pot să fabric Arbidol pentru toată ţara, 10.000 de pastile pe oră"

Oficial, nu se vând şi nu se recomandă de către medici. În realitate însă, antiviralele produse în afara Uniunii Europene sau SUA se găsesc la tarabele din aproape toate pieţele. O echipă Observator a găsit azi de vânzare Arbivir (Arbidol) la tarabele din două oraşe. Deşi nu e autorizat, unii specialişti spun că medicamentul ajută în formele uşoare şi medii ale bolii. 

de Redactia Observator

la 01.11.2021, 19:26

Vezi și

Antiviralele aduse din Rusia, Ucraina sau Republica Moldova se găsesc aproape la orice tarabă în pieţele din nordul şi estul ţării. În Piaţa Mare din Suceava, vânzătorii au şi indicaţii terapeutice pentru bolnavi.  

Discuție înregistrată cu camera ascunsă:

De unde iau?

Vă dau eu. Am luat pentru mine patru cutii, două eu, două le dau, două iau pentru mine.

Pe acelaşi subiect

Dar cum se iau astea, nu ştiu?

Când are simptome aşa, ia câte trei pe zi. Într-o cutie sunt 10 pastile. Iei o săptămână. O cutie iei deocamdată.

Arbivir sau Arbidol? Arbivir. Sunt foarte bune, să ştiţi. Am luat şi eu, când am luat? În luna lu aprilie. 

Cât aţi zis că e?

70 de lei.

La acelaşi preţ se poate cumpăra şi din Piața Agroalimentară din Sighetu Marmației. 

Discuție înregistrată cu camera ascunsă:

Cât e cutia?

70 de lei.

Şi o folie?

Într-o folie sunt 10 tablete de 200, sunt mari, nu sunt de 100. Nu-ţi afectează plămânii când ai luat de astea. Şi dacă ai început de COVID, nu-ţi afectează. Am dat la un general de la  Bucureşti, am dat 20 de cutii.

Și în Maramureș s-ar vinde Arbidol la negru

Dacă poliţiştii din Suceava au confiscat câteva sute de tablete, autorităţile din Maramureş spun că nu au primit sesizări că astfel de medicamente s-ar vinde la negru. 

Rareș Pop, director DSP Maramureș: Eu discut despre medicamentele care au autorizaţie de punere pe piaţă. Despre cele care nu au autorizaţie de punere pe piaţă, nu sunt omologate de ANM sau de Comisia Europeană a Medicamentului, nu pot discuta.

Arbidolul, varianta rusească a Arbivirului, este recomandat de medicii din România pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2, mai ales la debutul bolii. 

Adrian Marinescu, director medical Institutul Matei Balş: E un medicament care e folosit în Europa şi discutăm de o situaţie de război. Nu avem atât de multe soluţii terapeutice, mă refer la tratamente mai ales pe cale orală, care să poată fi administrate acasă, cu scopul de a peveni formele severe încât să renunţăm la el.

Gigi Becali susține că poate face 10.000 de pastile Arbidol pe oră

Omul de afaceri Gigi Becali susţine că produce deja acest medicament în laboratorul clinicii sale şi că este dispus să-l doneze, dacă va fi autorizat. 

Gigi Becali, om de afaceri: Orice medicament poate fi fabricat la noi, în România. E foarte simplu, orice medicament are o analiză de substanţe şi iei substanţa aia activă, pui concentraţia cât trebuie să o pui, iei din China şi din India substanţa activă şi faci medicamentul ăla. Pot să fabric Arbidol pentru toată ţara, am aparatul care face 10.000 de pastile pe oră. Substanţa activă se ia din India sau din China. E foarte ieftină. Pe mine mă costă un tratament de Arbidol 3 euro.

Premierul Florin Cîţu a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România dar şi cu directorii marilor fabrici de medicamente. Tema a fost chiar asigurarea accesului pacienților la medicamente. N-au ajuns însă la nicio concluzie şi urmează să reia discuţiile săptămâna viitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » Arbidol vândut la tarabe în Suceava. Gigi Becali susţine că face medicamentul în laboratorul său: "Pot să fabric Arbidol pentru toată ţara, 10.000 de pastile pe oră"