Antena Meniu Search
x

Video Rodul muncii copiilor din tabăra de monitorizare a faunei din Retezat. Au privit uimiți ce au surprins camerele montate de ei: "Cel mai fain lucru"

Zeci de copii şi-au petrecut o săptămână de neuitat în staţiunea Râuşor şi pe cărările montane, departe de telefoanele mobile. Mai mult, sunt primii care au colaborat în teren cu rangerii şi specialiştii Rewilding Europe pentru a afla ce înseamnă monitorizarea faunei. Pe lângă lecţiile despre natură, copiii au fost încântaţi că s-au jucat, dar, mai presus de toate, că au putut cuceri muntele.

de Redactia Observator

la 12.08.2023, 08:57

Vezi și

Dacă în prima zi de tabără copiii s-au acomodat cu traseele de munte şi cu echipamentul, în a doua zi au ieşit pe teren cu rangerii de la Rewilding Europe, buni specialişti în protejarea naturii. Iar după câteva zile de aşteptare, copiii au văzut şi roadele muncii lor. 

Ce au filmat camerele video

Pe camerele de monitorizare, un cerb îi privea curios. "Cel mai fain lucru a fost când am pus camerele de filmat şi ne-am uitat", spune un copil.

Este prima colaborare a cabanierilor din Retezat cu cei Rewilding Europe, care au un proiect de monitorizare a zimbrilor în Munții Ţarcu. Rangerii spun că au asemenea activităţi pentru adulţi, însă aici au avut şansa de a lucrat direct cu cei peste 20 de copii, cu vârste între 9 şi 14 ani.

Pe acelaşi subiect

Tot în cadrul taberei, copiii au primit lecţii de orientare pe munte şi au învăţat noţiuni de supravieţuire în natură. S-au jucat în parcul de aventură din staţiune sau au fost provocaţi să îşi pună la treabă cunoştiinţele şi îndemânarea pentru a proteja "oul zburător".

"Sunt foarte mândră de copii, mi-a plăcut foarte mult tabăra. Mi-am dat seama că ce facem împreună cu cei de la Tabere Retezat.ro, noii noştri prieteni, ne-am dat seama că are impact şi cred că ăsta e cuvântul taberei, din punctul meu de vedere, impact", spune Paula Bora, ofiţer dezvoltare locală Rewilding Romania.

La final, reprezentanţii de la Rewilding Europe au promis că-şi vor continua colaborarea cu organizatorii taberei pentru ca micii iubitori de natură să fie formaţi corespunzător. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Rodul muncii copiilor din tabăra de monitorizare a faunei din Retezat. Au privit uimiți ce au surprins camerele montate de ei: "Cel mai fain lucru"