Antena Meniu Search
x

Peste 50% dintre români au fost afectați, până acum, de criza economică provocată de pandemia de coronavirus

Peste jumătate dintre români sunt afectaţi de criza economică cauzată de pandemie. Şi majoritatea estimează că problemele lor financiare se vor agrava în lunile următoare. Temerile vin pe fondul prăbuşirii marilor puteri economice. Uniunea Europeană a înregistrat cea mai abruptă scădere din ultimul sfert de secol.

Francesca Simionescu
de Francesca Simionescu

la 31.07.2020, 22:05

Vezi și
  • 60% dintre români au devenit mai preocupați de stabilitatea locului de muncă.
  • Românii sunt pesimiști în ceea ce privește evoluția economiei țării noastre.

Minus 11,9%. Este efectul pandemiei asupra economiei Uniunii Europene în al doilea trimestru al acestui an. Potrivit Eurostat, este cea mai mare scădere trimestrială din 1995 încoace. Cea mai afectată ţară este Spania, cu o pierdere de 18,5%. Cifrele seci se reflectă şi în buzunarele oamenilor. Şi, implicit, ale românilor. 

Jumătate sunt, în acest moment, într-o situaţie financiară precară, arată un studiu publicat recent. În acelaşi timp, vedem că atât veniturile cât şi economiile a jumătate dintre români s-au redus în ultima perioadă. 

Mai puțin de o treime dintre aceștia au reușit să reducă și cheltuielile din gospodărie. Cât priveşte economiile, majoritatea românilor are pusă deoparte o sumă mai mică de 25.000 lei, la nivel de familie. Suficient cât să trăiască patru luni, menţinându-şi acelaţi nivel de trai, însă, îngrijorarea este foarte mare în rândul oamenilor. 

60% au devenit preocupați, cel puțin într-o oarecare măsură, de siguranța locului de muncă. Iar aproape jumătate dintre români consideră economia locală drept slabă şi sunt destul de pesimişti. Doar 20% se aşteaptă la o îmbunătăţire a situaţiei financiare. 

Situaţia este mult mai gravă în Statele Unite. Cea mai mare economie din lume şi-a pierdut 32,9% din valoare în al doilea trimestru din acest an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Peste 50% dintre români au fost afectați, până acum, de criza economică provocată de pandemia de coronavirus