Meniu LIVE
Search
x

Românii care nu respectă izolarea sau carantina ar putea fi prinși după telefonul mobil

Românii care nu respectă izolarea sau carantina ar putea fi daţi de gol de telefonul mobil. Sunt ţări unde astfel de măsuri se aplică deja.

De Bianca Iacob la 26.03.2020, 23:00
Vezi și
  • Românii care nu respectă izolarea sau carantina ar putea fi prinși după telefonul mobil
  • Comisia Europeană discută în acest sens cu operatorii de telefonie mobilă

Românii care nu respectă izolarea sau carantina ar putea fi daţi de gol de telefonul mobil. Sunt ţări unde astfel de măsuri se aplică deja.

Bianca Iacob, reporter Observator: La nivel de Comisia Europeană există o propunere, un acord care să poată fi încheiat între Comisia Europeană și cei care furnizează servicii de telefonie mobilă pentru a putea fi furnizate date despre locul unde se află cetățeanul în momentul respectiv. Atenție, nu vor fi date nume, nu vor fi date alte informații, ci doar locul unde se află, spune Comisia Europeană, pentru a vedea dacă măsurile luate de statele membre pentru răspândirea coronavirusului dau rezultate. Repet, este la nivel de propunere, sunt în discuții cu operatorii de telefonie mobilă. Dacă decizia va fi luată, cel mai probabil săptămâna viitoare, nu trebuie un vot în Parlamentul European, va fi direct aplicată. Comisia Europeană nu dă amenzi, astfel că rămâne să vedem ce se întâmplă la nivel de fiecare stat în parte. Noi trebuie să ținem cont de faptul că, împreună cu STS, Guvernul dezvoltă o aplicație pentru cei care se află în carantină sau în izolare la domiciliu, tocmai pentru a vedea dacă respectă regulile de izolare sau de carantinare pentru că am văzut acele informări de la ora 13.00, pe care le primim zilnic, sunt date, zilnic, sancțiuni, numărul acestora ridicându-se în prezent la aproape 1.900. Cum Comisia Europeană nu are aptitudini pe Sănătate Publică, a propus un buget de 37 de miliarde de euro care să fie distribuit țărilor membre. Acest lucru va fi votat în Parlamentul European. România ar putea primi din acești bani trei miliarde de euro pentru echipamente și alte materiale necesare în această criză.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Românii care nu respectă izolarea sau carantina ar putea fi prinși după telefonul mobil