Antena Meniu Search
x

Peste 50 de oameni sunt internaţi la Institutul Matei Balş cu gripă. Spitalul e în prag de carantină

Medicii din întreaga ţară sunt în alertă după ce 4 oameni au fost răpuşi de gripă în ultimele două săptămâni. Iar numărul cazurilor confirmate a ajuns la 90.

Vezi și

Medicii din întreaga ţară sunt în alertă după ce 4 oameni au fost răpuşi de gripă în ultimele două săptămâni. Iar numărul cazurilor confirmate a ajuns la 90. Între timp, numărul celor vaccinaţi nu depăşeşte 800.000.

Peste 50 de oameni au fost internaţi numai la Institutul Matei Balş din Capitală de la începutul acestei luni. Adică forma bolii a fost atât de agresivă încât a necesitat internare. Bucureştiul a avut şi primul deces. O femeie de 69 de ani, care avea şi alte boli cronice. A urmat un băiat de 15 ani din Sălaj, iar apoi o femeie de 40 de ani din Botoşani. Ultimul, un bărbat de 40 de ani, tot din zona Moldovei, din judeţul Iaşi. Important de ştiut, spun medicii, este că gripa se poate manifesta prin insuficienţă cardiacă, insuficienţă respiratorie şi chiar encefalită. Uneori chiar la deces. Prin urmare, sunt la un pas de carantină. O măsură pe care poate să o instituie doar Ministerul Sănătăţii.

Gripa se transmite extrem de uşor, pe cale aeriană, prin tuse, strănut sau obiecte proaspăt contaminate. Specialiştii se tem acum că vom avea mult mai multe cazuri decât anul trecut, pentru că temperaturile crescute au favorizat răspândirea virusului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Peste 50 de oameni sunt internaţi la Institutul Matei Balş cu gripă. Spitalul e în prag de carantină