Antena Meniu Search
x

România a primit primul sistem de rachete sol-aer Patriot

Ţară noastră intră în clubul select al ţărilor care se pot baza pe cel mai modern sistem de rachete sol-aer din lume. Azi a avut loc ceremonia de recepție a primului sistem de rachete sol-aer PATRIOT, dintr-un total de șapte care intră în dotarea Armatei Române şi pentru care vom plăti, în total, patru miliarde de dolari. 

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 17.09.2020, 23:24

Vezi și
  • România plătește patru miliardare de dolari pentru șapte sisteme de rachete sol-aer Patriot.

Pot lansa rachete de interceptare în nouă secunde de la semnalarea ţintei, iar aceasta este lovită cu o viteză de cinci ori mai mare decât cea a sunetului chiar dacă se află la o distanţă de 24.000 de metri. De azi intră în dotarea forţelor armate române. Vorbim de cea mai nouă configurație a sistemului de rachete sol-aer Patriot, folosită în prezent și de armata Statelor Unite. 

Ludovic Orban, premierul României: România e mai sigură. Cetățenii români sunt mai bine apărați. 

Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România: România îşi consolidează rolul de garant al securităţii europene şi al Mării Negre. Este primul partener NATO, pe flancul Mării Negre, care găzduieşte un sistem Patriot. Ameninţările cu rachete nu au dispărut. Rusia şi China dezvoltă sisteme de rachete pentru a domina Vestul. O Românie puternică înseamnă o Europă puternică. 

Este primul din cele șapte astfel de sisteme comandate de ţara noastră, pentru care statul va plăti aproximativ patru miliarde de dolari. Ca parte a contractului, România se va implica şi într-un program viitor de modernizare a sistemului PATRIOT. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » România a primit primul sistem de rachete sol-aer Patriot