Video

Românii care se întorc la muncă în Europa pierd ore întregi la ieşirea din ţară

De Simona Vasiac.
Publicat: 09.01.2021, 17:21.
Actualizat: 09.01.2021, 17:24

Românii care lucrează în străinătate se întorc în ţările în care muncesc, după ce au petrecut sărbătorile acasă. Iar asta înseamnă ceea ce ştim deja. Cozi şi multă răbdare. Controalele la graniţă sunt mai amănunţite decât de obicei, din cauza pandemiei.

Ca să vă faceţi o idee despre cum stă situaţia: în Vama Petea din Satu Mare timpul de aşteptare poate să depăşească şi 100 de minute. Adică aproape două ore.

După ce au aşteptat ore-n şir în vamă, la o coadă kilometrică, nervii românilor care aşteptau să se întoarcă la muncă, în Europa, au cedat.

De această dată problema n-a fost la noi, ci la vecini. Li s-au defectat calculatoarele. În plus, în plină alertă epidemiologică, autorităţile maghiare au efectuat şi verificări suplimentare.

Poliţia Română de Frontieră a anunţat că, într-o singură zi, prin punctele de trecere de pe teritoriul întregii ţări au fost controlate aproximativ 62.000 persoane, cu peste 22.000 mijloace de transport, dintre care 9.500 au fost TIR-uri.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.