Antena Meniu Search
x

EXCLUSIV! Românii din străinătate duc o luptă aprigă ca să-şi recupereze copiii

România a dus, în tăcere, o luptă aprigă ca să-şi recupereze copiii! Doar în 2014, 1.000 de români plecaţi la muncă în străinătate au cerut ajutorul autorităţilor ca să-şi recâştige puştii luaţi de Protecţia Copilului din ţările de adopţie

Vezi și

România a dus, în tăcere, o luptă aprigă ca să-şi recupereze copiii! Doar în 2014, 1.000  de români plecaţi la muncă în străinătate au cerut ajutorul autorităţilor ca să-şi recâştige puştii luaţi de Protecţia Copilului din ţările de adopţie

În urmă cu cinci ani, femeia din materialul de mai sus a primit un telefon de la fiica ei plecată la muncă peste hotare. Pruncul de numai 6 luni i-a fost luat de la sân pentru că nu era crescut cum se cuvine.

Avea un singur scop. Să-şi recupereze nepotul. Plecase încrezătoare. Nu era pregătită pentru calvarul care avea să dureze aproape un an. Nu s-a oprit până nu s-a întors acasă cu nepotul în braţe.

"Contează foarte mult cum vorbeşti cu copilul, felul în care te comporţi cu el". Regula e valabilă în toate cele 193 de ţări membre ONU, printre care şi România şi Norvegia. Toate au aceleaşi principii în protecţia copilului, scrise negru pe alb în convenţia care-i protejează pe minori. Ele sunt aplicate, însă, cu mentalitatea, educaţia şi cultura proprii fiecărui stat.

Avem exact aceleaşi legi ca în România.  Trebuie să respectăm aceleaşi standarde pentru că suntem într-o comunitate europeană. Dar, evident, abordăm aceste standarde diferit.

De la Oslo, aşteaptă veşti şi Protecţia Copilului, pentru a-şi calcula următorul pas. Familia Bodnariu nu e singurul caz din Norvegia în atenţia autorităţilor de la Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » EXCLUSIV! Românii din străinătate duc o luptă aprigă ca să-şi recupereze copiii