Antena Meniu Search
x

Românii evită creditul în moneda străină

Românii se ţin departe de împrumuturile bancare. În ultimele două luni, valoarea creditelor contractate a scăzut constant.

Vezi și

Românii se ţin departe de împrumuturile bancare. În ultimele două luni, valoarea creditelor contractate a scăzut constant. 

Creditul în lei a crescut cu 0,9%, în luna iulie a acestui an, faţă de luna anterioară. În timp ce creditul în valută, exprimat în lei, s-a diminuat cu 1,8%, se menţionează într-un comunicat al Băncii Naţionale a României. Cel mai mult a crescut, în perioada menţionată, valoarea creditelor în lei acordate persoanelor fizice, cu 3,3%. În privinţa evoluţiei anuale, ei bine, populaţia a susţinut creditarea în lei, cu o finanţare de 26,5%. În timp ce, pentru companii, finanţările au urcat cu doar 4,3% în iulie 2015, faţă de iulie 2014.

 La polul opus sunt creditele luate în valută. Finanţările au scăzut de la o lună la alta cu 3,9%. De exemplu, finanţările în valută pentru firme s-au redus cu 2,4% luna trecută. Iar de la un an la altul, valoarea împrumuturilor în monedă străină pentru companii a înregistrat un minus de 12,1%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Românii evită creditul în moneda străină